Budinca aromata cu prune

de Corinuta in Dulciuri, 13 Aug 2010 | 2875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 130 g zahar
  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 130 g faina
  • 130 g prune
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aromata cu prune:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade si se pregateste o tava patrata de 22 cm (eu n-am avut, am facut in tava de tarta). Se pune pe fundul tavii hartie de copt si se unge cu putin unt, apoi se presara zahar pudra. Se spala prunele, se scot samburii si se taie cubulete.


Se topeste untul. Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga pe rand esentele, untul, laptele si faina. Se toarna compozitia in tava pregatita si se imprastie prunele.


Se coace aprox. 35 de minute pana capata o culoare aurie si creste putin.


Se serveste rece presarata cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aromata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Corinuta 1

14.08.2010, 12:23

Rocsi

Corinuta 1

14.08.2010, 12:24

Laly, cu placere te servesc!

adry88 1

11.05.2011, 21:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise facuta la cuptor