Inghetata de pepene rosu

de nilgun in Dulciuri, 29 Iul 2013 | 3778 vizualizari

 

Inspiratie de pe google...Gavril Rodica

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. miez de pepene rosu
  • 125 gr. iaurt si inca 125 gr. in completare
  • 200 gr. frisca
  • 4 linguri miere de albine plus inca 2 linguri in completare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene rosu:

Pepenele se curata de coaja si samburi. Cantarim sa avem aproximativ 600 gr. miez curat de pepene. Se pune intr-un vas si se blenduieste pana obtinem o pasta fina. Completam apoi cu 4 linguri miere, 125 gr. iaurt si frisca batuta. Blenduim in continuare.

Punem apoi compozitia intr-o forma de chec si o dam la congelator. Dupa 2 ore o scoatem si ii zdrobim acele de gheata. In mod normal, dupa alte 2 ore se blenduieste din nou pentru a fi mai fina si se serveste. Avand in vedere ca era destul de tarziu cand am pus-o a doua oara la congeator, am lasat-o peste noapte. A doua zi dimineata, am cioplit-o sa zic asa cu o lingura ca sa o zdrobesc. Mi se parea ca nu e suficient de dulce si cremoasa, si am mai completat cu 2 linguri de miere si 125 gr. iaurt. 

Am pus o portie sa mananc pe loc cu fulgi de ciocolata deasupra, restul compozitiei l-am pus intr-un recipient de plastic si am introdus din nou la congelator. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Inghetata de pepene rosu-0
Inghetata de pepene rosu-1
Inghetata de pepene rosu-2
Inghetata de pepene rosu-3
Inghetata de pepene rosu-4
Inghetata de pepene rosu-5
Inghetata de pepene rosu-6
Inghetata de pepene rosu-7
Inghetata de pepene rosu-8
Inghetata de pepene rosu-9
Inghetata de pepene rosu-10
Inghetata de pepene rosu-11
Inghetata de pepene rosu-12

COMENTARII (22)

ianculubita

ianculubita 1

29.07.2013, 16:02

Rocsi

Rocsi 1

29.07.2013, 20:17

Mmm ce apetisanta

nilgun

nilgun 1

29.07.2013, 21:46

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!