Inghetata de pepene galben si nuci caramelizate

de merisor in Dulciuri, 6 Sep 2012 | 1592 vizualizari

 

Pentru ca mai este cald afara m-am gandit sa mai incerc a face o inghetata cu ultimul pepene galben din gradina mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru inghetata:
  • 1 pepene galben(potrivit de mare)
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 500 mL crema lichida pentru frisca
  • sare
  • coaja si zeama de lamaie
  • Pentru caramel:
  • 25 gr unt
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri nuci taiate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene galben si nuci caramelizate:

Am decojit si curatat pepenele de seminte si l-am taiat in cubulete pe care le-am stropit cu putina zeama de lamaie si le-am trecut prin blender.

Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat cam 200 mL din crema de frisca si am omogenizat bine. Am pus compozitia intr-n vas pe baie de aburi si am amestecat pana a devenit ca o smantana mai groasa, dupa care am lasat la racit.

Intre timp am batut restul de crema pentru fisca cu mixerul pana s-a intarit bine, apoi am batut albusurile spuma cu un varf de sare si am amestecat cu frisca. Peste acest amestec am pus pulpa de pepene si am omogenizat, apoi am pus si crema de galbenusuri putin cate putin amestecand bine cu mixerul. 

In final am adaugat coaja de lamaie si am pus in cutii de plastic cu capac pe care le-am dat la frigider cam o jumatate de ora, dupa care am scos din congelator si am mai amestecat cu mixerul pentru a nu face ace de gheata. Am repetat de doua ori procedeul dupa care am lasat la congelator cateva ore bune. Eu am scos cam dupa sase ore.

Caramelul l-am facut in felul urmator: intr-un vas pe foc am pus laptele si untul, iar in altul am pus zaharul la caramelizat. Cand s-a topit zaharul am pus peste el laptele si untul cald si am mai lasat pe foc pana la diluarea completa a compozitiei, apoi am ridicat de pe foc si am pus nuca taiata. Am ornat inghetata cu acest caramel racit si cu tigarete de napolitane cu capucino.

 

TIPS-URI

1

se poate folosi praf de copt pentru a nu face ace de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene galben si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

merisor 1

07.09.2012, 17:00

Zaira, ai venit cam tarzior , dar mai putem face cat sunt pepeni pe piata

gaby_duceag 1

07.09.2012, 17:01

pune de 3portii ca vin si eu )

merisor 1

07.09.2012, 17:04

Gaby, cum sa nu, daca ajungi la Buzau te poti abate si pe la Pitesti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA