Musaka a la grec cu vinete

de Rahela Velicu in Porc, 6 Aug 2021 | 2830 vizualizari

 

Retete de suflet
Se stie ca eu iubesc mult mancarurile grecesti. Iata o musaka gustoasa facuta dupa reteta greceasca.

 

INGREDIENTE

Ingrediente musaka:

  • 2 vinete mari
  • 900 gr carne tocata
  • 5-6 rosii
  • 2 cepe
  • 60-70 ml vin alb sec
  • 50 gr cascaval razuit
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc

Ingrediente sos bechamel:

  • 50 gr unt
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 280 ml lapte
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaka a la grec cu vinete:

Mai intai curatam vinetele de coaja ( eu le-am dungat, nu le-am curatat in intregime), le presaram cu sare si le lasam la scurs, zeama acestora fiind toxica.

Intre timp pregatim carnea: calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea tocata, vinul, rosiile curatate de pielita si tocate marunt si lasam la gatit pana cand se evapora lichidul. Aproximativ 20 de minute. Adaugam sare, piper, oregano si busuioc sau patrunjel, dupa gust.

Prajim vinetele doar cat sa se patrunda si le scoatem pe servetele de bucatarie care sa absoarba surplusul de ulei.

Punem in tava un strat de vinete, presaram sare si adaugam jumatate din cantitatea de cascaval razuit.Adaugam carnea si acoperim cu celalalt strat de vinete si presaram restul de cascaval.

Trecem la pregatirea sosului bechamel, deoarece trebuie adaugat imediat, acesta inchegandu-se rapid. Punem untul pe foc si, cand acesta este topit complet, adaugal faina amestecand energic cu un tel. Adaugam laptele in fir subtire si amestecam. Lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca. Potrivim cu sare, piper si oregano.

Turnam sosul bechamel uniform pe toata suprafata musakalei si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute.

Se poate servi calda sau rece dupa preferinta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaka a la grec cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza murata cu afumatura la cuptor