Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)
Postat de: KsenyaIata cum se prepara reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon Topiți untul într-o oală. Adaugati morcovul si sotati 4 minute, adăugati prazul feliat si cartofii;... Citeste continuarea
Paste cu feta si rosii cherry, gratinate
Postat de: mirela0911Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tava se pune pe mijloc branza feta taiata in doua daca e bucata groasa si rosiile cherry spalate in jurul... Citeste continuarea
Desert briosa finlandeza - Korvapuusti
Postat de: ctlinaPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina,... Citeste continuarea
Placinta cu somon
Postat de: ctlinaPresarati faina pe masa de lucru si intindeti aluatul de foietaj. Faceti un dreptunghi, si puneti-l pe o hartie de copt. Taiati benzi subtiri pe fiecare parte. Puneti somonul taiat fasii in mijloc... Citeste continuarea
Placinta cu ouă, orez și somon - Lohipiirakka
Postat de: ctlinaFierbeti 4 ouă - aproximativ 10 de minute în apă clocotită. Le punem in apa rece, le curatam si rezervam. Gatiti orezul în apa cu cubul de Knorr. Lasam sa se... Citeste continuarea
Clatite finlandeze la cuptor, fara zahar
Postat de: robert_badicaMai intai punem intr-un bol incapator urmatoarele ingrediente: ouale sparte, laptele, sare, zaharul green sugar si coaja de lamaie. Amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Adaugam treptat... Citeste continuarea
Briose finlandeze
Postat de: ZamfiraPregatim aluatul: mixam foarte bine oul cu laptele caldut. Adaugam zaharul si esenta de vanilie, omogenizam totul pentru a se dizolva zaharul. Daca folositi o drojdie proaspata, e bine sa o... Citeste continuarea
Joulutorttu
Postat de: giorgiSe decongeleaza foietajul ,se taie diverse forme,moristi,flori Poinsetia ,in special,la mijloc punandu-i-se gem amestecat cu nuca macinata,zdrobita sau nuca de cocos. Citeste continuarea
Desert rulada tigru
Postat de: giorgiBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga usor galbenusurile amestecate in prealabil cu o... Citeste continuarea
Prajitura impletita
Postat de: giorgiDrojdia se freaca cu putin zahar pana se lichefiaza.Restul de zahar se amesteca cu laptele caldut,ouale,sare,cardamom.Se adauga faina alternand cu untul topit ,caldut.Se framanta un aluat... Citeste continuarea
Aperitiv-tort finlandez
Postat de: giorgiSe ia paine feliata mare alba ,se inlatura marginile Compozitia 1: 125g branza topita o amesteci cu peste Ton din conserva si cu ceapa rosie taiata solzisori Compozitia 2: 250g... Citeste continuarea
Somon umplut cu branza ( Finlanda)
Postat de: RuxyRuxPotrivit de sare si de piper fileurile de somon. Spalati firele de arpagic verde si cimbrisorul. Faceti cu un cutit ascutit o taietura in forma de buzunar in fiecare file fara a-l taia de... Citeste continuarea
Tartine cu crema de branza si somon afumat
Postat de: OanaAvem nevoie de felii de paine toast , pe care le taiem in patru, apoi le ungem pe fiecare cu crema de branza, eu am avut Almette cu verdeata . Pe fiecare feliuta asezam apoi o bucata de somon... Citeste continuarea