Desert briosa finlandeza - Korvapuusti

de Catalina L in Dulciuri, 19 Mar 2017 | 4085 vizualizari

 

Aceste briose rulate cu scortisoara sunt cunoscute sub numele Kanelbulle, Kanelbullar in Suedia sau Korvapuusti in Finlanda.
Forma este de obicei circulara
In Finlanda forma este mai deosebita in forma de "ureche" .
Va propun aceasta varianta finlandeza- Korvapuusti care mi-a placut foarte mult.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/briosa-finlandeza-korvapuusti.html

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 85 g zahar
  • un varf de sare
  • 1 lingurita de pudra de cardamom (am pus un mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)
  • 500 g faina
  • 3 lingurite de drojdie uscata
  • 100 g de unt moale

Garnitura

  • 50 g unt topit si racit
  • 40 g zahar
  • 30 g ciocolata pudra aromata cu scortisoara si nucsoara
  • (puteti pune 20 g de scortisoara)

Decor:

  • 1 ou pentru dorat
  • zahar perlat, zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briosa finlandeza - Korvapuusti:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.

Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale.

Amestecati si incorporati laptele ramas. 

Framantam cca. 10-15 minute.

Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.

Se degazează aluatul.

Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara. Am facut 2 dreptunghiuri, unul mai mare din 2/3 de aluat si celalalt mai mic.

Punem deasupra untul topit, zaharul si ciocolata.

Rulati strans aluatul cu umplutura.

Cu un cutit taiati trapezuri : baza de 5 cm si partea superioara de 1,5 cm. 

Puneti-le in picioare :) si cu coada rotunda si subtire a unei linguri, apasati si presati in mijloc.

Puneti-le pe o placa de silicon sau acoperita cu hartie de copt si lasati-le sa creasca inca 30 de minute. Ungeti-le cu oul batut si decorati cu zahar perla.

Dati-le la cuptor- preincalzit, la 200°C, timp de 15-20 de minute (depinde de marimea lor)

Lasati-le sa se raceasca un pic si pudrati-le cu zahar pudra.

Sunt delicioase, parfumate si crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa finlandeza - Korvapuusti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

dantes 1

20.04.2017, 07:01

Cred ca sunt delicioase!

Rahela Velicu 1

20.04.2017, 11:01

kytz 1

20.04.2017, 11:17

Waw! Cred că au fost delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie