Briose finlandeze

de Zamfira in Prajituri, 14 Sep 2013 | 2446 vizualizari

 

Minunatele briose finlandeze reprezintă un bun însoţitor al cafelei sau ceaiului de dimineaţă. O varianta inrudita a brioselor korvapuusti sau cinnamon rolls, acestea sunt umplute cu nutella si migdale prajite. Multumesc pentru reteta Laurei Adamache!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina + 25 gr faina
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 85 gr zahar
  • 7 gr drojdie uscata sau 25 proaptata
  • 100 gr unt
  • un varf de cutit cu sare
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru umplutura
  • 100 gr unt
  • 50-75 gr migdale prajite si tocate
  • 2 linguri mari nutella
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus usor batut
  • 1-2 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose finlandeze:

Pregatim aluatul: mixam foarte bine oul cu laptele caldut. Adaugam zaharul si esenta de vanilie, omogenizam totul pentru a se dizolva zaharul. Daca folositi o drojdie proaspata, e bine sa o adaugati acum, iar daca folositi drojdie uscata, o amestecati cu faina.


Adaugam in aceasta compozitie jumatate din cantitatea de faina (cu drojdia uscata) cernuta. Adaugam untul foarte moale (la temperatura camerei), apoi restul de faina, putina sare si framantam cu mana. Acoperim aluatul cu o folie alimentara si lasam sa dospeasca intr-un loc caldut timp de 2 ore.


Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe o planseta de lucru, usor infainat (mai adaugam 25-50 g faina) si intindem o foaie groasa de 0.7-0.8 cm. Ungem foaia pe toata suprafata cu 100 g unt moale(la temperatura camerei) si o pasta formata din nutella si 60 g migdale prajite si tocate maricel (restul de migdale 15 g raman pentru suprafata exterioara a brioselor).


Rulam foaia pe lungime si o taiem bucatele (trapezoidale). Presam fiecare briosa in centru cu ajutorul cozii unei linguri de lemn, exact pe centru.


Punem briosele pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si lasam la dospit 45 minute. Dupa acest timp ungem briosele cu un galbenus la care adaugam 2 linguri de lapte caldut si presaram migdalele ramase.


Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15-20 minute.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose finlandeze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Zamfira 1

14.09.2013, 22:38

nilgun 1

14.09.2013, 23:23

delicioase

alilianaa 1

15.09.2013, 07:44

delicioase..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!