Prajitura impletita

de giorgi in Prajituri, 18 Noi 2011 | 9206 vizualizari

 

O prajitura apreciata de finlandezi este rulada cu fructe de padure.
In serile lungi de iarna,langa o cafea ,caci sunt mari consumatori de cafea,e savurata in asteptarea lui Mos Craciun.

Denumirea lor e foarte sofisticata asa ca i-am zis 'Prajitura impletita"

 

INGREDIENTE

  • 25 gr drojdie
  • 100 gr unt
  • 1 pahar(de apa) cu zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana mare cu lapte
  • 2 oua(se poate si unul)
  • cardamom(neaparat)
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat potrivit care se framanta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura impletita:

Drojdia se freaca cu putin zahar pana se lichefiaza.Restul de zahar se amesteca cu laptele caldut,ouale,sare,cardamom.Se adauga faina alternand cu untul topit ,caldut.Se framanta un aluat potrivit,nu prea tare,care nu se mai lipeste de mana. Se lasa la crescut 30 min.

Se intinde in foaie dreptunghiulara (sau patrat daca ne place mai mult asa), se cresteaza marginile fasii orizontale. Pe mijlocul foii se pune dulceata de zmeura,afine(sau alta preferata) iar peste ea o crema formata din:

-2 oua

-crema de branza (varianta ideala) sau o smantana mai groasa amestecata cu un plic de budinca de vanilie

-2 linguri de zahar

Se pun marginile peste partea din mijloc pana formam o prajiturica impletita.Se unge deasupra cu ou si se da cu zahar.Exista un zahar special, bucatele mici, pe care nu am reusit sa-l gasesc aici. Am pus din cel obisnuit.

Cu grija se strecoara mainile pe sub prajitura si se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Cand s-a rumenit frumos e gata.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

alice_ciobanu 1

29.11.2011, 09:20

A facut si Ana ceva foarte asemanator.
trebuie sa fie buna

sulte 1

06.05.2012, 11:12

va rog sa mi spuneti ce e cardamom

RuxyRux 1

06.05.2012, 11:23

Sulte, cardamonul este un condiment oriental pe care il poti cumpara din magazinele turcesti sau arabesti sau chiar din plafar ...o zi frumoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mure si topping de crema de branza