Cuburi cu lapte

de miremirc in Prajituri, 15 Feb 2011 | 6236 vizualizari

 

by postavaru

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua,
  • 230 g faina,
  • 230 g zahar,
  • 3 linguri cacao
  • Crema :
  • 500 ml lapte,
  • 50 g amidon,
  • 2 linguri zahar,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 125 g unt,
  • 75 g zahar pudra
  • Sirop :
  • 50 ml apa,
  • 50 g zahar,
  • 1 lg rom  
  • Glazura :
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu lapte:

ptr.blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu cacao; impartim compozitia in 3 si coacem 3 foi.


ptr.crema: amestecam zaharul cu amidonul si turnam peste cca 100 ml lapte amestecand sa nu se faca cocoloase; punem intr-o craticioara laptele impreuna cu ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata apoi adaugam amestecul obtinut mai sus, in fir subtire amestecand sa nu se lipeasca de craticioara crema;dupa ce s-a ingrosat lasam sa se raceasca; intre timp mixam untul spuma impreuna cu zaharul praf siamestecam cu crema de amidon care s-a racit;obtinem o crema de lapte delicioasa pe care o impartim in 3.


ptr.sirop : fierbem apa cu zaharul ,dam de-o parte si punem romul; lasam sa se raceasca si stropim foile


asamblare : foaie-sirop-crema de 3 ori


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Pasiune pentru bucatarie 1

16.02.2011, 15:15

ultima poza arata deliciosssssss

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:34

foarte bine arata

dntza 1

17.04.2014, 19:13

fara praf de copt?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu cirese