Chec "spate de caprioara"

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 15 Iun 2011 | 5523 vizualizari

 

Probabil ca o forma cu fundul rotunjit ar fi dus mai bine cu gandul la o caprioara. Desi asa se numeste reteta in cartea de bucate, mie mai tare-mi seamana cu o buturuga :) . Una cu gust de ciocolata, migdale si caise.

 

INGREDIENTE

  • Ce am folosit:
  • 125 gr unt foarte moale
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra 
  • 150 gr migdale macinate
  • 4 oua (separate)
  • 50 gr amidon alimentar
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri de lapte
  • esenta de portocale si esenta de rom
  • putin praf de scortisoara
  • Pentru ornat:
  • un borcan de 100 gr dulceata de caise
  • 2 plicuri Dr. Oetker glazura de ciocolata
  • 60-70 gr fistic macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "spate de caprioara":

Separi galbenusurile de albusuri. Freci untul cu zaharul , adaugi rand pe rand galbenusurile si esentele.


Separat, ciocolata maruntita in robotul de bucatarie se amesteca cu migdalele macinate, praful de copt, scortisoara si amidonul. Incluzi aceasta compozitia in cea preparata mai devreme, cea cremoasa. Adaugi treptat cate un pic de lapte pana cand aluatul cade greu de pe lingura (mie mi-au intrat 5 linguri).


Albusurile le bati spuma tare, ca pentru bezea si incorporezi doua treimi in aluat mixand usor iar restul amestecand cu o lingura, de sus in jos. Ar trebui sa ai acum un aluat cremos si pufos pe care-l torni in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa foarte bine si tapetata cu faina. Preincalzesti cuptorul la 180 de grade si pui checul cam 40 de min.


Cand e gata, astepti 10-15 minute sa se odihneasca si il rastorni pe un gratar. Il ungi peste tot cu dulceata de caise si il mai lasi nitel sa se raceasca. Prepari apoi glazura ca in instructiuni si imbraci tot checul in ciocolata. Pisezi fisticul in robot si presari. In principiu ar trebui fistic verde insa eu am folosit fistic din cel prajit, decojit de pojghita sarata si nu s-a simtit diferenta. Pofta buna!


Nota: Reteta inspirata din Reader's Digest.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "spate de caprioara"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

diaconta 1

15.06.2011, 20:14

nu conteaza cu ce seamana,cred ca-i tare buna

mamaieelena 1

16.06.2011, 00:01

mena29 1

16.06.2011, 12:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat