Eclere cu Crema de Ciocolata

de iqphantom in Prajituri, 14 Feb 2013 | 1775 vizualizari

 

Reteta de aluat e inspirata de Timea ( merci frumos). Crema e putin altfel mai pe gustul meu ( chocolate addicted )

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:

Coji :

  • 200ml apa
  • 150ml ulei
  • 5 linguri de faina
  • Un pic de sare
  • 3 oua ( 4 daca sunt mai mici)

Crema:

  • 100ml lapte
  • 100ml frisca lichida
  • 2 linguri de amidon
  • 100 gr ciocolata amaruie

Topping:

  • 250 frisca lichida ( naturala)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic intaritor de frisca ( optional)
  • Daca folositi frisca vegetala gata indulcita nu mai e nevoie de zahar si intaritor.

Décor:

  • Glazura de ciocolata sau zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu Crema de Ciocolata:

Pregatire: Coji:

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot. Se adauga faina, toata odata, si se amesteca pana aluatul prinde consistenta si  se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa 5 minute sa se racoreasca.

Se adauga ouale , unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Rezulta un aluat usor lucios si usor cremos.

Se spriteaza eclerele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul ( incalzit in prealabil J )  pus pe treapta 1 ( cuptor cu gaz) cam 25 de minute sau pana cresc si se “bronzeaza” usor.

Crema

Frisca si laptele se amesteca cu amidonul. Amestecul se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa cu textura unei budinci. Ciocolata se rupe in bucati si se amesteca in amestecul cald. Crema se raceste.

Cojile se taie in doua pe lung ( in interior ar trebui sa fie aproape goale). Capacele se pun deoparte.

Baza eclerelor se umple cu crema.

Se bate frisca cu zahar si intaritor ( sau pur si simplu daca e frisca vegetala gata indulcita). Se spriteaza peste crema si se acopera cu capacele.

Se pudreaza cu zahar sau se glaseaza cu ciocolata topita.

  

 

RETETA IN IMAGINI

Eclere cu Crema de Ciocolata-0
Eclere cu Crema de Ciocolata-1

COMENTARII (13)

iqphantom

iqphantom 1

15.02.2013, 17:23

xoxo to all of u

 merisor

merisor 1

16.02.2013, 07:58

Ce bune sunt eclerele tale!

iqphantom

iqphantom 1

17.02.2013, 10:08

multumesc Merisor xoxo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!