Eclere cu Crema de Ciocolata

de iqphantom in Prajituri, 14 Feb 2013 | 2215 vizualizari

 

Reteta de aluat e inspirata de Timea ( merci frumos). Crema e putin altfel mai pe gustul meu ( chocolate addicted )

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:

Coji :

  • 200ml apa
  • 150ml ulei
  • 5 linguri de faina
  • Un pic de sare
  • 3 oua ( 4 daca sunt mai mici)

Crema:

  • 100ml lapte
  • 100ml frisca lichida
  • 2 linguri de amidon
  • 100 gr ciocolata amaruie

Topping:

  • 250 frisca lichida ( naturala)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic intaritor de frisca ( optional)
  • Daca folositi frisca vegetala gata indulcita nu mai e nevoie de zahar si intaritor.

Décor:

  • Glazura de ciocolata sau zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu Crema de Ciocolata:

Pregatire: Coji:


Apa, uleiul si sarea se dau in clocot. Se adauga faina, toata odata, si se amesteca pana aluatul prinde consistenta si se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa 5 minute sa se racoreasca.


Se adauga ouale , unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Rezulta un aluat usor lucios si usor cremos.


Se spriteaza eclerele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul ( incalzit in prealabil J ) pus pe treapta 1 ( cuptor cu gaz) cam 25 de minute sau pana cresc si se “bronzeaza” usor.


Crema


Frisca si laptele se amesteca cu amidonul. Amestecul se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa cu textura unei budinci. Ciocolata se rupe in bucati si se amesteca in amestecul cald. Crema se raceste.


Cojile se taie in doua pe lung ( in interior ar trebui sa fie aproape goale). Capacele se pun deoparte.


Baza eclerelor se umple cu crema.


Se bate frisca cu zahar si intaritor ( sau pur si simplu daca e frisca vegetala gata indulcita). Se spriteaza peste crema si se acopera cu capacele.


Se pudreaza cu zahar sau se glaseaza cu ciocolata topita.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu Crema de Ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

iqphantom 1

15.02.2013, 17:23

xoxo to all of u

merisor 1

16.02.2013, 07:58

Ce bune sunt eclerele tale!

iqphantom 1

17.02.2013, 10:08

multumesc Merisor xoxo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ecler cu ciocolata si frisca