Briose de morcovi cu glazura de crema de branza

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 9 Ian 2013 | 7612 vizualizari

 

Aveti chef de niste briose? Dar unele gustoase tare...
Una din avantajele morcovului este ca poate fi gatit in mii de moduri, combinat cu sarat si cu dulce, si oricum e intotdeauna la fel de bun. Insa prajitura cu morcovi este ... divina. As putea s-o mananc, dimineata, la amiaza si seara.
Apropo, stiati ca ... asigura un sistem imunitar puternic, o valoarea normala a colesterolului si este util in cura de slabire, avand doar 42 de calorii la suta de grame. Aveti deci, desertul ideal ;)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 12 bucati briose:
  • 160 gr faina alba (de data aceasta, desi in mod obisnuit folosesc faina integrala),
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu,
  • un varf de lingurita de sare,
  • 1 lingurita si jumatate de scortisoara,
  • 180 ml ulei vegetal (am folosit ulei de struguri),
  • 100 gr zahar alb,
  • 100 gr zahar brun,
  • 2 oua (de casa, de preferinta),
  • 1/2 de lingurita zahar vanilat
  • 250 gr morcovi (cam 4 bucati de marime medie), spalate, curatate si razuite marunt
  • 60 gr nuci, tocate marunt, dupa ce in prealabil au fost usor prajite si apoi racite.
  • Glazura:
  • 130 gr crema de branza Philadelphia
  • 60 gr unt la temperatura camerei
  • 120 gr zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de morcovi cu glazura de crema de branza:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Intr-un bol, se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara pana se omogenizeaza bine. Intr-un alt bol, se amesteca uleiul, zaharul, ouale si zaharul vanilat. La final se adauga nucile si morcovii. Apoi se toarna ingredientele uscate peste cele umede si se amesteca. Pregatiti tava cu 12 bucati de hartie pentru briose si umpleti fiecare cu 2 linguri din aluat. Introduceti la cuptor si coaceti 20-25 minute pana cand trece testul scobitorii.

Glazura de crema de branza:

Amestecati cu mixerul crema de branza cu untul pana se obtine o crema fina si neteda, 2-3 minute. Adaugati apoi zahar pudra si zahar vanilat si amestecati in continuare. Daca considerati ca nu e suficient de dulce, mai puteti adauga zahar sau mai mult zahar vanilat. E de recomandat sa se lase la frigider o ora inainte de ornarea brioselor. Crema devine mai usor de manevrat.

Savurati la maxim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de morcovi cu glazura de crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri din seminte