Briose de morcovi cu glazura de crema de branza

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 9 Ian 2013 | 3729 vizualizari

 

Aveti chef de niste briose? Dar unele gustoase tare...
Una din avantajele morcovului este ca poate fi gatit in mii de moduri, combinat cu sarat si cu dulce, si oricum e intotdeauna la fel de bun. Insa prajitura cu morcovi este ... divina. As putea s-o mananc, dimineata, la amiaza si seara.
Apropo, stiati ca ... asigura un sistem imunitar puternic, o valoarea normala a colesterolului si este util in cura de slabire, avand doar 42 de calorii la suta de grame. Aveti deci, desertul ideal ;)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 12 bucati briose:
  • 160 gr faina alba (de data aceasta, desi in mod obisnuit folosesc faina integrala),
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu,
  • un varf de lingurita de sare,
  • 1 lingurita si jumatate de scortisoara,
  • 180 ml ulei vegetal (am folosit ulei de struguri),
  • 100 gr zahar alb,
  • 100 gr zahar brun,
  • 2 oua (de casa, de preferinta),
  • 1/2 de lingurita zahar vanilat
  • 250 gr morcovi (cam 4 bucati de marime medie), spalate, curatate si razuite marunt
  • 60 gr nuci, tocate marunt, dupa ce in prealabil au fost usor prajite si apoi racite.
  • Glazura:
  • 130 gr crema de branza Philadelphia
  • 60 gr unt la temperatura camerei
  • 120 gr zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de morcovi cu glazura de crema de branza:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.


Intr-un bol, se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara pana se omogenizeaza bine. Intr-un alt bol, se amesteca uleiul, zaharul, ouale si zaharul vanilat. La final se adauga nucile si morcovii. Apoi se toarna ingredientele uscate peste cele umede si se amesteca. Pregatiti tava cu 12 bucati de hartie pentru briose si umpleti fiecare cu 2 linguri din aluat. Introduceti la cuptor si coaceti 20-25 minute pana cand trece testul scobitorii.



Glazura de crema de branza:


Amestecati cu mixerul crema de branza cu untul pana se obtine o crema fina si neteda, 2-3 minute. Adaugati apoi zahar pudra si zahar vanilat si amestecati in continuare. Daca considerati ca nu e suficient de dulce, mai puteti adauga zahar sau mai mult zahar vanilat. E de recomandat sa se lase la frigider o ora inainte de ornarea brioselor. Crema devine mai usor de manevrat.


Savurati la maxim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de morcovi cu glazura de crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

10.01.2013, 21:01

Multumesc fetele

mamaieelena 1

11.01.2013, 20:10

Angelina_Elena 1

17.01.2013, 10:21

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si fructe de padure