Desert rulada tigru

de giorgi in Prajituri, 21 Noi 2011 | 81865 vizualizari

 

O rulada vesela si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua+un albus 
  • 4 linguri de zahar
  • un plic de zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet sau lamaie
  • Crema de vanilie:
  • 1/2 pachet unt
  • sare
  • 700 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 5 linguri pline cu varf de faina
  • 150 g zahar
  • un plic zahar vanilinat 
  • struguri de masa albi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada tigru:

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga usor galbenusurile amestecate in prealabil cu o lingura. Se imparte in doua parti egale. In prima se pun trei linguri cu varf de faina si se amesteca cu grija de sus in jos, in a doua o lingura cu varf de faina si doua de cacao.


Consistenta celor doua trebuie sa fie la fel, adica una ca la orice pandispan. Daca ni se pare cea de cacao mai fluida mai putem adauga putina faina. Praful de copt il punem in mod egal, stins cu lamaie sau otet, in ambele compozitii.


Se pune compozitia in doua pungi si se aranjaza pe foaie de copt, fasii, ca in poza, fasii mai subtiri (ma refer la inaltime ,nu latime) decat am turnat eu (care n-am avut incredere in reteta si am pus 5 oua+un albus). Neaparat folositi foaie de copt.


Daca vrem rulada cu pandispan mai mult, cu o foaie mai groasa, folosim mai multe oua, asa cum am facut eu.


Se pune tava la cuptor, la foc mediu, pana pandispanul este gata (se testeaza cu scobitoarea). Apoi se scoate si se ruleaza ajutandu-ne de hartia de copt.


Crema de vanilie: Intr-o craticioara pe baie de aburi se pune untul cu zaharul pana se topeste, se adauga faina toata o data si se amesteca energic. Se incorporeaza laptele fierbinte putin cate putin, amestecand mereu pana devine o pasta lucioasa. Luam de pe foc, racorim putin, incorporam galbenusul si zaharul vanilinat. Mai punem foarte putin pe baie de aburi (cam un minut) si gata crema.


O intindem rapid pe foaia calda (altfel devine mai casanta), punem bucati de strugure (am mai facut alta data si cu bucati de mandarine din conserva sau cu bucati de portocale) si rulam.


Pudram usor cu zahar si ornam daca vrem cu ceva fructe ca decor. Se lasa la frigider cateva ore.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada tigru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

giorgi 1

24.11.2011, 07:37

Multumesc frumos!!!

MIUTA 1

24.11.2011, 23:38

Foarte frumos

andruska187 1

14.04.2014, 02:07

arata foarte frumos si pare foarte simpla de preparat....dar daca am inteles eu bine,crema se adauga imediat dupa ce foaia vine scoasa de la cuptor?????

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec in trei culori