Retete traditionale din Indonezia
Descoperiti uimitoarele retete exotice din indepartata Indonezie: preparate din pui si carne de vita, garnituri din orez condimentat si legume proaspete.
Retete indoneziene delicioase
Prietenii nostri pasionati de arta culinara v-au pregatit cateva retete indoneziene delicioase! Sosurile cu arome unice si uleiul de susan, laptele de cocos si sosul de soia sunt ingredientele de baza pentru mancarurile indoneziene.
O privire aruncata peste retetele indoneziene va fi de ajuns sa va incite curiozitatea!
Coasta de porc picanta in stil indonesian
Postat de: MihaiGirelÎn blender vom introduce ceapa tăiată în 4,usturoiul curățat,ardeiul iute cu semințele scoase,ghimbirul curățat și tăiat în jumătate,zahărul brun si vom blenda... Citeste continuarea
Babi Ketjap (Tocana indoneziana de vita) la Slow cooker
Postat de: SatisfyyourcravingsSe taie carnea in cuburi, ceapa verde in rondele, ghimbirul se rade si usturoiul se piseaza. Se soteaza carnea impreuna cu ceapa, ghimbirul si usturoiul la foc mare cateva minute. Se transfera... Citeste continuarea
Aperitiv crochete de cartofi -Perkedel Kentang
Postat de: carolineIncepem prin a spala cartofii sub jet de apa rece.Eu prefer sa ii curat de coaja si sa ii tai cuburi inainte de a-i pune la fiert. Insa voi puteti pune cartofii intregi cu sau fara coaja. ... Citeste continuarea
Frigarui balineze - Sate Lilit
Postat de: ctlinaCuratati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron. Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime... Citeste continuarea
Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui)
Postat de: SatisfyyourcravingsSe bat ouale ca pentru omleta si se prajesc in putin ulei, amestecand frecvent pana sunt aproape gatite, dar inca sunt cremoase. Se transfera pe o farfurie. Se adauga baconul in tigaie si se... Citeste continuarea
Bami (Taitei in stil indonezian, cu legume si carne de porc)
Postat de: SatisfyyourcravingsSe amesteca toate condimentele cu uleiul si se marineaza carnea de porc minim 1 ora la temperatura camerei. Se taie apoi fasii si se prajeste in putin ulei de masline, 4-5 minute. Intre... Citeste continuarea
Creveti cu sos satay
Postat de: ctlinaCuratam creveții, lăsând doar coada. Curatati legumele. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul. Taiati ceapa marunt si taiati morcovul lamele. Într-un wok (tigaie), se... Citeste continuarea
Rendang cu carne de vita la slow cooker Crock-Pot
Postat de: SatisfyyourcravingsCu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si toaca usturoiul, salotele, chili, coriandrul, sare, ghimbirul si turmericul pana se obtine o pasta omogena. Se prajesc bucatile de carne in... Citeste continuarea
Frigarui de porc cu sos Satay
Postat de: mitinitaTaiem carnea in cuburi de marime egala. Amestecam impreuna cu sosul satay si lasam deoparte 30 de minute. Daca folosim pentru frigarui bete din lemn,acestea trebuie puse in apa o... Citeste continuarea
Bami Goreng
Postat de: SatisfyyourcravingsSe gatesc ouale ca pe omleta, se scoate pe o farfurie si dupa ce se raceste se taie felii. Intr-un wok, se incalzeste uleiul si se adauga puiul, usturoiul, ghimbirul, coriandrul si supa.... Citeste continuarea
Orez bali
Postat de: heeraPentru inceput se pune orezul la fiert. Apoi intr-un wok sau o tigaie mai inalta se pune pieptul de pui taiat cubulete la prajit cand e rumen se aduga ceapa cu ardeiul si ele taiate cubulete se... Citeste continuarea
Tocăniţă indoneziană de somon
Postat de: SatisfyyourcravingsSomonul se acoperă cu sare, 1 lingură de suc de lămâie, turmenic și pătrunjel. Se îmbracă apoi cu făină și se prăjește în puțin ulei 1-2 minute, până prinde... Citeste continuarea
Pui cu Vitasia wok sauce indonesian (by Lidl)
Postat de: BucatarasAm spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi (cam 1-2 cm) Am curatat usturoiul si l-am dat prin razatoare. Am curatat morcovii si i-am taiat fisii subtiri de 3-4 cm lungime Am curatat... Citeste continuarea
Aripioare de pui marinate
Postat de: radu_popoviciSe spala aripioarele cu grija si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie cu un satar varfurile si se arunca. Se taie apoi aripioarele in doua, la nivelul articulatiei. Se... Citeste continuarea
Gepuk (Tocanita condimentata de vita)
Postat de: nico15Muschiul de vita se pune la fiert se adauga sare si piper si se lasa aproximativ 1 ½ ora, se incearca iar cand este gata se ia de pe foc, se lasa la racit. In acelas timp se... Citeste continuarea
Ayam Rica-Rica (Pui fript si condimentat cu chilli)
Postat de: nico15Bucatile de piept de pui se pun la prajit separat in ulei, se lasa pana prind o culoare frumoasa aurie-maronie, dupa care se scot pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.... Citeste continuarea
Nasi Goreng sau reteta indoneziana de orez calit cu carne, legume si oua
Postat de: AdinutaPasul 1: Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert, iar cand da in clocot se pune orezul. Se fierbe, apoi se scurge apa si se lasa la racit. (Se poate pune putin ulei in apa la fiert - optional)... Citeste continuarea
Pui cu sambal oelek si lapte de cocos
Postat de: Bucataria_lui_TaviPregatire ingrediente: Taiati ceapa inele si ardeiul gras cuburi. Radeti o lingurita de coaja de lamaie si stoarceti apoi jumatate din lamaie. Zdrobiti usturoiul, pregatiti-va sucul de... Citeste continuarea
Orez prajit indonezian
Postat de: pansy1-se spala orezul bine,pana ramane apa curata. -se pune la fiert in apa cu sare si curcuma,acoperit cu capac,intai la foc mare,pana incepe sa fiarba,apoi la foc minim ,cam 15 minute,pana incep... Citeste continuarea