Orez prajit indonezian

de pansy1 in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2010 | 3725 vizualizari

 

Simplu si foarte gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca de orez ,de preferinta basmati(sau orice orez vreti,dar sa ramana bob de bob dupa fierbere )
  •  2 cesti de apa o ceapa mare taiata solzisori
  •  2 oua
  •  ulei
  •  sare,piper
  •  1/2 lg (lingutita )
  •  curcuma (turmeric) optional
  •  1 Lg (lingura ) sos soia
  •  2 Lg sos soia dulce (kecap manis )      
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit indonezian:

-se spala orezul bine,pana ramane apa curata.


-se pune la fiert in apa cu sare si curcuma,acoperit cu capac,intai la foc mare,pana incepe sa fiarba,apoi la foc minim ,cam 15 minute,pana incep sa apara mici cratere in orez.se preste focul si se lasa la racit.cu cat sta mai mult rece,cu atat mai bine.trebuie sa fie orezul bob cu bob.


-se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei,apoi se adauga ouale se amesteca repede (nu trebuie sa fie prajite ouale prea tare ) si se adauga orezul pe rand,amestecand continuu.


-se lasa la prajit,amestecand din cand in cand vreo 5 minute.


-se adauga piperul,sosul de soia ,sosul de soia dulce si se mai lasa pe foc,amestecand,1-2 minute.



Acest fel de orez poate fi folosit ca atare,el putand constitui o mancare in sine ,sau se poate folosi ca si garnitura la diverse feluri de carne:curry,frigarui,friptura,peste,etc.,sau legume sau pelete de creveti.(creveti din aceea expandati si prajiti in ulei ,ca chips-urile )



Se mai poate adauga ,devenind de fapt un alt fel de mancare,in momnetul calirii cepei,inaintea oului,pasta de chili,creveti,pui sau ce vor muschii nostri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit indonezian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

ionix 1

17.02.2010, 17:29

foarte bun cu siguranta

cccris 1

17.02.2010, 17:45

trebuie incercat. bun, bun

elena1988 1

01.03.2011, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti