Orez prajit indonezian

de pansy1 in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2010 | 3603 vizualizari

 

Simplu si foarte gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca de orez ,de preferinta basmati(sau orice orez vreti,dar sa ramana bob de bob dupa fierbere )
  •  2 cesti de apa o ceapa mare taiata solzisori
  •  2 oua
  •  ulei
  •  sare,piper
  •  1/2 lg (lingutita )
  •  curcuma (turmeric) optional
  •  1 Lg (lingura ) sos soia
  •  2 Lg sos soia dulce (kecap manis )      
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit indonezian:

-se spala orezul bine,pana ramane apa curata.


-se pune la fiert in apa cu sare si curcuma,acoperit cu capac,intai la foc mare,pana incepe sa fiarba,apoi la foc minim ,cam 15 minute,pana incep sa apara mici cratere in orez.se preste focul si se lasa la racit.cu cat sta mai mult rece,cu atat mai bine.trebuie sa fie orezul bob cu bob.


-se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei,apoi se adauga ouale se amesteca repede (nu trebuie sa fie prajite ouale prea tare ) si se adauga orezul pe rand,amestecand continuu.


-se lasa la prajit,amestecand din cand in cand vreo 5 minute.


-se adauga piperul,sosul de soia ,sosul de soia dulce si se mai lasa pe foc,amestecand,1-2 minute.



Acest fel de orez poate fi folosit ca atare,el putand constitui o mancare in sine ,sau se poate folosi ca si garnitura la diverse feluri de carne:curry,frigarui,friptura,peste,etc.,sau legume sau pelete de creveti.(creveti din aceea expandati si prajiti in ulei ,ca chips-urile )



Se mai poate adauga ,devenind de fapt un alt fel de mancare,in momnetul calirii cepei,inaintea oului,pasta de chili,creveti,pui sau ce vor muschii nostri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit indonezian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 1400 lei
2499.99 lei
1099.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

ionix 1

17.02.2010, 17:29

foarte bun cu siguranta

cccris 1

17.02.2010, 17:45

trebuie incercat. bun, bun

elena1988 1

01.03.2011, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl 6

ieri la 21:08

Salată de cartofi violet

ieri la 18:04

RETETA RECOMANDATA
Ou ochi in paine