Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2013 | 14734 vizualizari

 

Sotul meu nu prea mananca mamaliga (daca va vine sa credeti :) ). Dar aceasta mamaliguta in straturi, cu branza si cu sunca, pur si simplu a devorat-o. Ii aducea aminte de o mancare facuta de parintii lui din Ardeal, dar putin altfel. Voi face si asa cum povesteste el, alta data. Mancarica asta este gustoasa, simpla, usor de preparat si de mancat.

 

INGREDIENTE

  • 300 g malai extra
  • 250 g telemea de oi
  • 250 g costita (sunca)
  • 50 g unt
  • 50 g smantana
  • 1-2 peperoni
  • 2-3 lingurite ketchup
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca:

Preparati intai o mamaliguta nu prea vartoasa, din malai, 1,5 litri de apa si putina sare. Toata lumea stie cum se face o mamaliga, nu?

Taiati costita in feliute foarte subtiri sau cubulete si caliti-o putin intr-o tigaie antiaderenta. Daca nu are destula grasime, puteti pune si o lingura de ulei. Ungeti un vas de sticla termorezistenta, mai inaltut, cu putin unt, puneti un strat nu prea gros de mamaliguta, jumatate din cantitatea de costita, din nou mamaliguta, jumatate din telemea rasa, costita ramasa si incheiati cu restul de mamaliguta.

Aveti grija sa intindeti frumos fiecare strat de mamaliga cu o spatula uda si din loc in loc mai strecurati cate un cubulet de unt. Deasupra presarati restul de telemea, peperoni taiati feliute subtiri, restul de unt si dati vasul la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 20 de minute.

Cand serviti portiile, decorati cu patrunjel, cate o lingurita de smantana si cateva picaturi de ketchup, pentru aspect. Mie mi-a placut mai mult calda, dar nici rece nu-i de lepadat.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv "Taci si inghite"