Creveti cu sos satay

de Catalina L in Fructe de mare, 18 Mai 2016 | 1725 vizualizari

 

Dupa frigaruile de pui cu sos satay va propun o reteta similara cu creveti. 
Am folosit creveti proaspeti si frumosi cumpărati deja fierti la pescarie.
N-am pus unt de arahide de data aceasta, sosul este mai lejer si la fel de bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveți roz cruzi sau fierti
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cepe esalota (1 ceapa normala mica)
  • 1 morcov
  • 1 lingura buna de pudra de curcuma
  • 1 lingura de pudra de curry
  • 1 tija de lemon grass (sau sucul de la o lamaie)
  • 20 cl de lapte de cocos
  • 3 linguri de sos soia light
  • 1 lingura ulei
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos satay:

Curatam creveții, lăsând doar coada. Curatati legumele.


Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.


Taiati ceapa marunt si taiati morcovul lamele.


Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul. Se adauga ceapa si morcovul si se calesc impreuna.


Adaugati creveții și-i sotati pe fiecare parte.


Puneti sosul de soia, laptele de cocos, adaugati condimentele : curry, curcuma si tija de lemon grass taiata in 3.


Lasati sa fiarba la foc mic 5 minute,


Serviti-i calzi cu sosul fierbinte și cu o garnitura de orez sau nouilles/taitei .... la alegere .


http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/creveti-cu-sos-satay.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos satay" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Panacris 1

18.05.2016, 21:48

AndrutzaP 1

19.05.2016, 09:21

Cred ca sunt super! Am si eu pe lista sa gatesc creveti acasa, nu am facut-o niciodata! Dar nu prea am incredere in abilitatile mele de a-i alege. :S

-Marius- 1

19.05.2016, 13:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Spuma de capsuni