Creveti cu sos satay

de Catalina L in Fructe de mare, 18 Mai 2016 | 1117 vizualizari

 

Dupa frigaruile de pui cu sos satay va propun o reteta similara cu creveti. 
Am folosit creveti proaspeti si frumosi cumpărati deja fierti la pescarie.
N-am pus unt de arahide de data aceasta, sosul este mai lejer si la fel de bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveți roz cruzi sau fierti
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cepe esalota (1 ceapa normala mica)
  • 1 morcov
  • 1 lingura buna de pudra de curcuma
  • 1 lingura de pudra de curry
  • 1 tija de lemon grass (sau sucul de la o lamaie)
  • 20 cl de lapte de cocos
  • 3 linguri de sos soia light
  • 1 lingura ulei
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos satay:

Curatam creveții, lăsând doar coada. Curatati legumele.


Tocam marunt usturoiul și ghimbirul.


Taiati ceapa marunt si taiati morcovul lamele.


Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul. Se adauga ceapa si morcovul si se calesc impreuna.


Adaugati creveții și-i sotati pe fiecare parte.


Puneti sosul de soia, laptele de cocos, adaugati condimentele : curry, curcuma si tija de lemon grass taiata in 3.


Lasati sa fiarba la foc mic 5 minute,


Serviti-i calzi cu sosul fierbinte și cu o garnitura de orez sau nouilles/taitei .... la alegere .


http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/creveti-cu-sos-satay.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos satay" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

18.05.2016, 21:48

AndrutzaP 1

19.05.2016, 09:21

Cred ca sunt super! Am si eu pe lista sa gatesc creveti acasa, nu am facut-o niciodata! Dar nu prea am incredere in abilitatile mele de a-i alege. :S

-Marius- 1

19.05.2016, 13:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Spuma de capsuni