Ayam Rica-Rica (Pui fript si condimentat cu chilli)

de nico15 in Pui, 17 Noi 2010 | 1664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pui proaspat 800 g ( sau 3 bucati piept de pui prajit separat in tigaie pana prinde o    culoare aurie-maronie)
  • Ceapa salota 75 g, taiata felii
  • Usturoi 40 g, tocat marunt
  • Chilli 40 g pisat mare
  • Lemon grass 1 bucata, taiat felii subtiri
  • Frunze de lamaie 40 g, fasii subtiri
  • Ceapa verde 40 g, taiata cubulete
  • Zeama de lamai 30 g
  • Ghimbir 20 g, ras
  • Rosii 1-2 bucati taiate cubulete
  • Ulei 1 dl
  • Morcov/Praz 40 g
  • 1 felie de lamaie
  • 1 ridiche
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ayam Rica-Rica (Pui fript si condimentat cu chilli):

Bucatile de piept de pui se pun la prajit separat in ulei, se lasa pana prind o culoare frumoasa aurie-maronie, dupa care se scot pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.


Intr-o alta tigaie se inginge uleiul si se soteaza ceapa salota, ustoroiul,chilli, lemon grass si ghimbirul, se amesteca bine si se lasa sa se amestece aromele. Se adauga si carnea de pui, se continua prajirea, se amesteca bine cu condimentele, se acopera cu un capac si se continua prajirea, se incearca cand este gata se ia de pe foc si se lasa in asteptare. Se asezoneaza si se serveste fierbinte.



Se poate servi cu garnitura de legume, morcovi taiati bare, fire de praz taiat tot bare, se soteaza un pic , dupa care se face un inel din lamaie se introduc legumele care in prealabil au stat pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de ulei, si se poate servi, ca in imaginea alaturata.


Pentru design am ornat cu o ridichie. Se poate adauga inprejurul preparatului coriandru uscat.


Va doresc pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ayam Rica-Rica (Pui fript si condimentat cu chilli)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

epurasha2bb 1

18.11.2010, 10:01

CE FRUMOS!

vanilla 1

19.11.2010, 14:22

nico tare mult imi plac retetele astea orientale ce le faci u! Felicitari!

nico15 1

19.11.2010, 22:23

Multumesc mult Vanilla si tuturor celorlalte colege

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi