Ayam Rica-Rica (Pui fript si condimentat cu chilli)

de nico15 in Pui, 17 Noi 2010 | 2138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pui proaspat 800 g ( sau 3 bucati piept de pui prajit separat in tigaie pana prinde o    culoare aurie-maronie)
  • Ceapa salota 75 g, taiata felii
  • Usturoi 40 g, tocat marunt
  • Chilli 40 g pisat mare
  • Lemon grass 1 bucata, taiat felii subtiri
  • Frunze de lamaie 40 g, fasii subtiri
  • Ceapa verde 40 g, taiata cubulete
  • Zeama de lamai 30 g
  • Ghimbir 20 g, ras
  • Rosii 1-2 bucati taiate cubulete
  • Ulei 1 dl
  • Morcov/Praz 40 g
  • 1 felie de lamaie
  • 1 ridiche
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ayam Rica-Rica (Pui fript si condimentat cu chilli):

Bucatile de piept de pui se pun la prajit separat in ulei, se lasa pana prind o culoare frumoasa aurie-maronie, dupa care se scot pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.


Intr-o alta tigaie se inginge uleiul si se soteaza ceapa salota, ustoroiul,chilli, lemon grass si ghimbirul, se amesteca bine si se lasa sa se amestece aromele. Se adauga si carnea de pui, se continua prajirea, se amesteca bine cu condimentele, se acopera cu un capac si se continua prajirea, se incearca cand este gata se ia de pe foc si se lasa in asteptare. Se asezoneaza si se serveste fierbinte.



Se poate servi cu garnitura de legume, morcovi taiati bare, fire de praz taiat tot bare, se soteaza un pic , dupa care se face un inel din lamaie se introduc legumele care in prealabil au stat pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de ulei, si se poate servi, ca in imaginea alaturata.


Pentru design am ornat cu o ridichie. Se poate adauga inprejurul preparatului coriandru uscat.


Va doresc pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ayam Rica-Rica (Pui fript si condimentat cu chilli)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

epurasha2bb 1

18.11.2010, 10:01

CE FRUMOS!

vanilla 1

19.11.2010, 14:22

nico tare mult imi plac retetele astea orientale ce le faci u! Felicitari!

nico15 1

19.11.2010, 22:23

Multumesc mult Vanilla si tuturor celorlalte colege

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Stufat de pui cu leurda