Gepuk (Tocanita condimentata de vita)

de nico15 in Vita, 17 Noi 2010 | 2674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Muschi de vita 1 kg taiat in bucatele de 50 g
  • Ceapa Salota 100 g taiata cubulete mici / feliute subtiri
  • Usturoi 50 g pisat
  • Galangar 30 g pisat
  • Coriandru 15 g praf
  • Nucsoara 5 g praf
  • Zahar Brun 50 g
  • Zeama de lamaie 25 g
  • Sos dulce de Soia 5 linguri potrivite
  • Apa 4 dl
  • Zahar, dupa gust
  • sare    dupa gust
  • Morcov  60 g
  • Telina Apio 40 g
  • Ridichie 1 bucata
  • Ceapa verde 2-3 fire
  • Dessign: Taitei de orez
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gepuk (Tocanita condimentata de vita):

Muschiul de vita se pune la fiert se adauga sare si piper si se lasa aproximativ 1 ½ ora, se incearca iar cand este gata se ia de pe foc, se lasa la racit. In acelas timp se adauga ceapa se piseaza toate condimentele(galangar,nucsoara,coriandru) si se pun impreuna cu celelalte ingrediente intr-un castron.


Carnea s-a racit se taie in cubulete sau feliute subtiri si se inmoaie in castronul cu ingrediente, lasandu-se aproximativ 10 minute, dupa care tot amestecul se pune intr-o tigaie si se frige in putin ulei. Dupa care se adauga si restul de ingredienteusturoi,zahar brun, zeama de lamaie, sosul de soia) se acopera cu un capac si se lasa sa se gateasca la foc mic. Se poate servi cu o garnitura de legume:



Morcov taiat cubulete, ceapa verde taiata mic pe lungime, ridichii taiate in sferturi, telina apio in cubulete, toate se soteaza in putin ulei si se aranjeaza intr-un inel, se mai taie trei felii subtiri de morcov se trag putin la tigaie. Se prajesc niste teitei de orez si se va aranja preparatul ca in maginea alaturata.


Acesta este unul din preparatele realizate de mine cu care am castigat locul III lea.


Pofta Buna

 

TIPS-URI

1

condimentele specifice se gasesc la metro sau la magazinele chinezesti

Daca ti-a placut reteta noastra "Gepuk (Tocanita condimentata de vita)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

mena29 1

17.11.2010, 21:26

epurasha2bb 1

18.11.2010, 10:02

superb aranjament!

vanilla 1

19.11.2010, 14:20

frumos aranjament!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

ieri la 22:01

Baclava

de Ancutsa 5

ieri la 21:58

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de vitel