Gepuk (Tocanita condimentata de vita)

de nico15 in Vita, 17 Noi 2010 | 4265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Muschi de vita 1 kg taiat in bucatele de 50 g
  • Ceapa Salota 100 g taiata cubulete mici / feliute subtiri
  • Usturoi 50 g pisat
  • Galangar 30 g pisat
  • Coriandru 15 g praf
  • Nucsoara 5 g praf
  • Zahar Brun 50 g
  • Zeama de lamaie 25 g
  • Sos dulce de Soia 5 linguri potrivite
  • Apa 4 dl
  • Zahar, dupa gust
  • sare    dupa gust
  • Morcov  60 g
  • Telina Apio 40 g
  • Ridichie 1 bucata
  • Ceapa verde 2-3 fire
  • Dessign: Taitei de orez
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gepuk (Tocanita condimentata de vita):

 Muschiul de vita se pune la fiert se adauga sare si piper si se lasa aproximativ  1 ½ ora, se incearca iar cand este gata se ia de pe foc, se lasa la racit. In acelas timp se adauga ceapa se piseaza toate condimentele(galangar,nucsoara,coriandru) si se pun impreuna cu celelalte ingrediente intr-un castron.

Carnea s-a racit se taie in cubulete sau feliute subtiri  si se inmoaie in castronul cu ingrediente, lasandu-se aproximativ 10 minute, dupa care tot amestecul se pune intr-o tigaie si se frige in putin ulei. Dupa care se adauga si restul de ingredienteusturoi,zahar brun, zeama de lamaie, sosul de soia) se acopera cu un capac si se lasa sa se gateasca la foc mic. Se poate servi cu o garnitura de legume:

Morcov taiat cubulete, ceapa verde taiata mic pe lungime, ridichii taiate in sferturi, telina apio in cubulete, toate se soteaza in putin ulei  si se aranjeaza intr-un inel, se mai taie trei felii subtiri de morcov se trag putin la tigaie. Se prajesc niste teitei de orez si se va aranja preparatul ca in maginea alaturata.

Acesta este unul din preparatele  realizate de mine cu care am castigat locul III lea.

Pofta Buna

TIPS-URI

1

condimentele specifice se gasesc la metro sau la magazinele chinezesti

Daca ti-a placut reteta noastra "Gepuk (Tocanita condimentata de vita)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita cu paste