
publicat la 29.01.2021
publicat la 28.01.2021
publicat la 28.01.2021
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro
Dulceata de zmeura
Intr-o oala cu fundul dublu, adaugam zaharul si apa si fierbem pana ce obtinem un sirop gros, facand proba cu farfuria rece. Aceasta trebuie sa se faca ca o bobita de roua. Adaugam zmeura(care am adaugato intr-o strecuratoare si am scufundato in apa,dapa acare am lasat sa se scurga faorte...
Desert prajitura rasturnata cu prune
Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 20/30) Adaugam nuca macinata,deasupra zaharul amestecat cu scortisoara si ghimbirul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam...
Desert tarta cu prune
Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in jumatati. Ungem tava cu unt,adaugam foaia de aluat (dezghetata de cu seara in frigider) o intepam cu furculita pe alocori,adaugam grisul pe toata suprafata de tava. Asezam prunele in tava si deasupra adaugam amestecul de zahar cu...
Desert crumble cu prune
Pentru inceput pregatim aluatul faramicios. Intr-un bol adaugam untul cu zaharul si faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat,framantam un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 15-30 min. Intre timp spalam prunele,le scoatem samburi)le lasam sa se scurga de apa) si...
Sandvisuri cu ton si mozzarella
Intr-un bol amestecam tonul scurs de apa sau ulei, adaugam smantana, ceapa tocata marunt, amestecam bine si la final potrivim de condimente dupa gust. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam feliile de paine,un strat de ton,felii de rosii deaspra si felii de mozzarella. Dam tava la...
Aperitiv friganele cu ceapa verde
Intr-un bol batem ouale cu sare si iaurtul pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina,piper dupa gust si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam mozzarela data prin razatoarea,ceapa verde tocata,omogenizam. Trecem feliile de paine prin amestecul de ou presand usor,le prajim pe ambele...
Desert Tiramisu
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul cca 5 min pana ce au crescut in volum si s-au deschis la culoare. Adaugam mascarponele in 2 transe(eu am folosit 2 cutii de 250 g)si mixam cateva secunde pana ce se omogenizeaza,adaugam esenta de vanilie si liciorul de migdale,omogenizam. Separat mixam...
Desert galuste cu prune din aluat cu branza de vaci
Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pentru aluat,amestecam bine pana ce se omgenizeaza,acoperim cu folie si dam la rece 30 min. Intre timp am adaugat apa cu 1 lingurita sare la fiert. Intr-o tigaie am topit untul,am adaugat pesmetul si amestecam continuu pana ce se...
Chiftele de pui cu dovleac copt
Carnea de pui o tocam cu ajutorul robotului. Adaugam dovleacul copt,usturoiul curatat si pisat cu zdrobitorul. Ceapa si patrunjelul le spalam si le tocam marunt,adaugam condimente dupa gust,oul batut,pesmetul,amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa...
Mazare cu galuste
Pulpele de pui le-am spalat,le-am sters cu un prosop de bucatarie si le-am prajit in uleiul incins cu untura. Dupa ce le-am prajit frumos pe ambele parti am adaugat ceapa verde spalata si tocata,condimente dupa gust,morcovul curatat si taiat cubulete sau felii,amestecam sa se caleasca cca 1-2...
Pasta de leustean
Leusteanul il spalam bine si il lasam sa se scurga de apa. Ii rupem frunzele de pe tija si le punem intr-un bol mai mare impreuna cu sarea. Acum daca dorim putem folosi blenderul pentru a le pasa sau robotul de bucatarie, Eu am folosit robotul ca era la indemana,cand pasta este finasi...
Desert tort cu mure si ciocolata alba
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbensurile amestecate cu apa si uleiul,mixam cat se omogenizeaza. Cernem faina amestecata cu praful de copt,cacao,adaugam coaja si esenta de vanilie,amestecam cu o...
Salata de vinete cu ardei copt
Legumele dupa ce le-am copt, le curatam de coaja,le lasam sa se scurga bine de lichid. Eu am folosit legumele care le-am congelat in toamna,le-am lasat la dezghetat de cu seara intr-o strecuratoare. Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt(eu am folosit blenderul)o punem intr-un bol cu...
Desert tort cu crema de cirese si nuca de cocos
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa,mixam pana ce se omogenizeaza. Cernem faina cu praful de copt,adaugam esenta,coaja rasa,amestecam cu o paleta cu miscari de...
Desert prajitura de post cu dovleac
Dovleacul il dam prin razatoare si il calim cca 5 min cu zaharul, apoi il lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam faina,praful de copt,zaharul vanilat,sarea,scortisoarea,amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam dovleacul,amestecam si treptat laptele,amestecand continuu cu telul pana...
Piftie de pui
Carnea spalata bine o adaugam intr-o cratita,ceaun,apa cat sa acopere carnea,1 lingura sare,1 ardei iute rupt in 2. Adaugam morcocul curatat si taiat in 2,ceapa,telina curatata,prazul. Strangem spuma de cate ori este nevoie si stergem marginea oalei ca sa fie carata. Fierbem totul la foc...
Waffe aperitiv cu masline
Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul si devine o spuma densa. Galbenusurile le amestecam cu apa,laptele si untul topit,adaugam faina amestecata cu praful de copt,piperul. Amestecam pana ce se omogenizeaza,la final incorporam spuma de albusuril...
Pastrama de pui
Intr-un bol mare mare amestecam ingredientele pentru marinare, adaugam pieptul de pui spalat si sters cu un prosop de bucatarie. Adaugam apa cat sa acopere carnea, amestecam pana ce se omogenizeaza. Acoperim cu folie alimentara sau cu un capac si lasam pana a 2 zi la frigider. Scoatem...
Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel
Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se incorporeaza faina. Adaugam pe rand ouale amestecand bine dupa fiecare. Cu ajutorul unui pos formam gogosele...
Desert gogosi cu ciocolata
Intr-un bol batem ouale cu zaharul, adaugam laptele, coaja de portocala rasa, esenta de vanilie, sarea. Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza,trebuie sa rezulte un aluat ca o smantana. Intr-un...
Friptura de porc inabusita
Intr-un bol amestecam condimentele cu vinul, crestam carnea de porc si condimentam cu amestecul de condimente. Intr-o oala am adaugat morocovul curatat,spalat si taiat felii,ardeiul tocat marunt,adaugam carnea,apa,ceapa taiata in 4,untura,menta si acoperim cu un capac. Eu am facut deasupra...
Paine fara framantare
Intr-un bol amestecam zaharul cu drojdia si putina apa calduta cat sa se dizolve,adaugam uleiul si restul de apa calduta,sare. Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam toata faina si amestecam cu o lingura de lemn pana ce se omogenizeaza. Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa se...
Salata de oua
Fierbem ouale in apa cu sare, le scoatem intr-un vas cu apa rece si gheata. Decojim ouale si le tocam,tocam si ceapa verde cu mararul,sunca de pui. Intr-un bol mai mare adaugam maioneza,smantana,restul de ingrediente,condimente dupa gust. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza,dam la...
Turte cu ceapa verde
Intr-un bol cernem faina, amestecam cu drojdia, zaharul si sarea. Fcem o adancitura in care vom adauga 50 ml ulei si apa treptat pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios. Invelim cu folie alimentara bolul si lasma sa se odihneasca 30 min. Intre timp spalam ceapa verde si o tocam...
Desert crema de zahar ars
Intr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem. Tragem cratita de pe foc si inclinam cratita, invartind-o, astfel incat sa tapetam fundul si peretii cratitei. Intr-un vas mixam ouale cu...
Drob de pui
Ficatul il spalam, il curatam daca este cazul, il fierbem in apa. Dupa ce au fiert, le scurgem bine, lasam sa se raceasca si le tocam (eu am preferat blenderul). Procedam la fel cu pieptul de pui. Fierbem ouale in apa cu sare timp de 7 min, le scoatem intr-un vas cu apa si gheata. Intre...
Desert placinta cu fructe si crema de vanilie
Ungem o tava (eu am folosit de tarta) cu unt, adaugam cate o foaie de placinta pe care le-am strans (plisat) ca un evantai. Intr-un bol batem ouale cu un praf e sare,adaugam zaharul,zaharul vanilat,iaurtul la temperatura camerei,esenta de vanilie,untul topit, Batem cu telul pana ce se...
Desert tort Fanta
Blat -Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam 5 min la viteza maxima a mixerului,reducem viteza la mixer si in fir subtire adaugam uleiul. Intr-un bol amestcam faina cu praful de copt,coaja rasa de portocala,cacao. Cernem...
Shaorma cu de toate
Intr-un bol amestecam condimentele impreuna cu uleiul adaugam carnea de porc(care eu am taiat-o felii ca pentru snitele)am amestecat si am lasat la rece 1 ora. Adaugam carnea in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.(in tava am adaugat 200 g de gusa taiata...
Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie
Visinele fara samburi le punem cu zaharul si lasam deoparte sa lase sirop (eu le-am lasat cateva ore la frigider in timp ce am pregatit crema de vanilie ) Cand au lasat siropul adaugam amidonul si amestecam,punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca un sos. Crema de...