Piept de rata clasic

de Lau in Rata, 11 Aug 2021 | 3040 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de rata
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata clasic:

Pieptul de rata il scoatem din frigider cu cel putin 1 ora inainte sa il gatim.

Eu am avut piept cu tot cu os, a trebuit sa il desosez, il stergem bine, il curatam de pene.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit il vom cresta pe orizontala, verticala avand grija sa nu taiem carnea.

Intre timp cat se prajesc pieptul de rata dam drumul la cuptor cu tava in care le vom coace.

Inainte sa il prajim il condimentam cu sare si piper pe partea cu piele.

Asezam fileurile cu pielea in jos in tigaia rece, lasam focul mare sa se prajeasca fumos cca 7 min (avem grija ca sare ulei peste tot).

Intoarcem pieptul si mai lasam cca 3-4 min ca sa se prajeasca bine, le prajim putin si pe laterale cu ajutorul unui cleste de bucatarie.

Le adaugam in tava si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, dam tava la cuptor cca 7 min la 180 grade C.

Lasam sa se raceasca pieptul de rata pe un gratar inainte sa il feliem.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata clasic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rata umpluta cu sos de portocale