Ratoi cu rozmarin si ghimbir

de mihaelar63 in Rata, 18 Ian 2021 | 406 vizualizari

 

 Pentru acest preparat am folosit un piept mare de ratoi, un picior si un varf de aripa. Toate de la un ratoi  gras , indopat , galben de frumos -bineinteles de casa . De unde stiu ca era ratoi ? Pentru ca avea o pereche de fudulii !!!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de ratoi de casa -picior , piept , aripa .
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 pahar vin roze
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita rasa boia afumata spaniola
  • 1 lingurita fulgi de usturoi
  • 1 lingura otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratoi cu rozmarin si ghimbir:


  1. Bucatile spalate de carne de ratoi se usuca cu prosop absorbant .

  2. Sarati si piparati carnea .

  3. Bucatile de ratoi se prajesc direct in tigaia Wok antiaderenta .

  4. Nu este nevoie de ulei carnea elibereaza suficienta grasime .

  5. Cand carnea este rumena pe ambele parti se toarna pe deasupra vinul roze si se pune capac .

  6. Adugati la fierbere rozmarin , ghimbir , fulgii de usturoi ,boia dulce afumata si otet balsamic .

  7. Cand sosul a scazut se incearaca carnea . Daca mai este nevoie sa fiarba se pune un pahar de apa .

  8. Fierbeti pana sosul scade din nou .

  9. Serviti friptura de ratoi cu garnitura si salata preferata .

  10. Noi am servit cu orez fiert simplu . Sosul rezultat a fost delicios .

  11. Cu greu am salvat piciorul ratoiului pentru poza !!!


TIPS-URI

1

Nu folositi ulei . Grasimea eliberata la prajire din pielea grasa , este suficienta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratoi cu rozmarin si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Ancutsa 1

19.01.2021, 09:33

Delicios!

abstract01 1

19.01.2021, 14:50

dantes 1

21.01.2021, 12:51

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de  porc in sos aromat

de katty 6

ieri la 14:06

Piure de spanac cu oua

de katty 6

ieri la 13:21

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

pe 03.03 la 09:17

Supa de bibilica cu fulgi de ou

de katty 6

pe 03.03 la 09:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mucenici moldovenesti
  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de  porc in sos aromat

de katty 6

ieri la 14:06

Piure de spanac cu oua

de katty 6

ieri la 13:21

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

pe 03.03 la 09:17

Supa de bibilica cu fulgi de ou

de katty 6

pe 03.03 la 09:13

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata, ceapa si ciuperci