Aperitiv placinte cu varza calita

de Lau in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2021 | 410 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 500 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • 2 kg varza murata cantarita dupa ce am tocato
  • 100 ml ulei sau 1 lingura untura
  • sare
  • piper
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu varza calita:

Cernem faina intr-un vas incapator, adaugam sarea si amestecam,facem o adancitura adaugam drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata cu apa calduta.

Adaugam treptat apa pana ce aluatul are consistenta,adaugam uleiul si framantam pana ce devine elastic si nu se lipeste de maini.

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa dospeasca la temperatura cemerei pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp tocam varza marunt,incalzim uleiul intr-o cratita incapatoare si adaugam varza,potrivim de sare(avem grija sa nu o saram)piper dupa gust.

Amestecam ocazional pana ce lichidul se evapora.

Intindem aluatul pe masa infaianta(eu am ales folie pentru ca sa nu am toata bucataria de faina)taiem patratle si in fiecare adaugam cate o lingura de varza rece.

Lipim colturile si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele.

Acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 30 min dupa care le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.Noua ne-au placut mai mult reci decat calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec sarat cu sunca si cascaval