Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj

de ageamanu in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2009 | 4768 vizualizari

 

Este o mancare deosebita. Prima data cand am mancat eram mica, si cand am auzit de combinatia asta, branza+jumari, am strambat din nas. Acum as manca, dar parca daca o fac eu nu are acelasi gust ca cea facuta de bunica.

 

INGREDIENTE

  • mamaliga tare;
  • branza de burduf sau alta branza grasa sarata;
  • slanina afumata de casa.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj:

Se prepara o mamaliga tare. Slanina se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie sa se prajasca. Sunt gata cand sunt crocante si toata grasimea din ele s-a topit.


Branza se farama bine cu o furculita.


Se ia un castron si se procedeaza astfel:


-se unge vazul cu grasime de la jumari, se presara si cateva jumari.


-se presara un rand de branza;


-se pune un strat de mamaliga si se intinde cu o lingura muiata in grasime;


-se pun cateva jumari si branza rasa din belsug.


Se repeta pana se termina mamaliga. Ultimul strat trebuie sa fie branza si jumari.


Se serveste fierbinte!



Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Daca se raceste pana se asaza straturile in castron, se poate incalzi la cuptor sau direct pe aragaz la foc mic 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Ina 1

20.02.2013, 20:18

la multi ani!

MIUTA 1

20.02.2014, 14:58

La multi ani fericiti !!!

miki_a 1

20.02.2016, 07:35

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Sigara Borek