Deserturi fursecuri motate

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Aug 2019 | 7770 vizualizari

 

Mi-am amintit cum ne rasfata mamaia cu diverse bunatati, printre care si aceste fursecuri, retata exact nu o mai stiu ca eram prea mica si caietul ei cu retete era in cap.....in fine, am citit eu mai multe retete si am zis hai sa vad ce iese. Stiam sigur ca sunt cu unt, parca si ceva smantana daca nu le confund cu altele...gata cu vorba sa trecem la fapte....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • cca 350 g faina
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar farin
  • Bezea
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar tos
  • Umplutura
  • gem de caise
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deserturi fursecuri motate:

Untul la temperatura camerei cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul farin le-am omogenizat bine, apoi am adaugat faina cernuta si am amestecat bine pana am obtinut un aluat moale dar nelipicios.

Am presarat faina pe blatul de lucru si am luat o bucata de aluat si am intins-o cu sucitorul, un strat subtire. Cu ajutorul unei forme am decupat mici floricele, pe carele-am asezat in tava cuptorului.

Separat am batut bine albusurile cu praful de sare, apoi am adaugat zaharul si am batut pana am obtinut o bezea ferma. Am pus bezeaua intr-un posh si am format mici bezele pe fiecare floricica decupata. 

Cuptorul electric l-am setat la functie cu ventilatie la 120 grade si am bagat fursecurile in cuptor pentru 30 min. Le-am scos si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am lipit doua cate doua cu gem de caise ( un gem acrisor numai bun pentru bezeaua dulce). cam asta-i povestea cu happy end....mi-au iesit 100 de bucati  si cateva floricele fara bezea....Daca v-a placut sa va apucati sa va faceti....sau veniti in vizita....

Daca ti-a placut reteta noastra "Deserturi fursecuri motate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ancutsa 1

07.01.2020, 14:30

Tare bune!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 10:57

Am facut ceva de genul asta si sunt minunate!

Adele 1

28.12.2020, 12:18

Wow Ce frumoase sunt si de gusotase nici nu vreau sa ma gandsc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu smantana