Dulciuri cu Georgiana

5

Bucataras
senzational

CRAIOVA

Bucataras din 20.04.2015

RETETE297
PRIETENI217
Retete / Aperitive / Garnituri

Mini baghete umplute cu piept de pui si broccoli

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2016

Fierbem cateva minute broccoli,apoi il lasam intr-o strecuratoare. Taiem pieptul de pui in fasii mai lungi si subtiri.Prajim pieptul in putin unt. Batem ouale cu putina sare si le amestecam cu cascavalul ras. Decupam partea superioara a mini baghetelor si scoatem tot miezul, apoi le asezam...

Aperitive cu broccoli

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2016

Fierbem broccoli cateva minute, apoi il punem intr-o strecuratoare. Taiem pieptul de pui bucatele mai mici, apoi il prajim cu putin unt (sau il putem fierbe). Batem ouale cu putina sare, apoi le amestecam cu cascavalul ras, maslinele taiate felii, pieptul de pui si broccoli. Punem hartiute in...

Tarta cu spanac, branza si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2016

Pentru blat am pus intr-un vas oul, untul, malaiul si am framantat adaugand treptat apa si faina pana am obtinut un aluat nu foarte tare.Introducem aluatul la rece pana pregatim umplutura. Spalam bine spanacul, apoi il oparim cateva minute.Taiem ceapa verde.Punem pe foc intr-un vas putin unt,...

Tarta cu ficatei de pui

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2016

Pentru aluat  amestecam toate ingredientele framantand cu mana.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Introducem aluatul la frigider pana pregatim umplutura. Spalam bine ficateii si ii punem intr-un vas.Turnam lapte cat sa acopere ficateii.Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba 10-15...

Briose omleta

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2016

Eu am avut un pachet de 300 g de legume congelate de la Lidl care are in interior si unt. Am pus pe foc intr-o tigaie legumele impreuna cu untul si o cescuta de apa. Le-am lasat pe foc pana a scazut apa si legumele s-au inmuiat. Am batut cele 6 oua cu sare si piper, am adaugat mozzarella...

Aperitive cu piept de pui si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2016

Tocam marunt pieptul de pui fiert sau calit in putin unt(eu am avut  ramas de la o friptura) si dam pe razatoare cascavalul. Cu ajutorul unei forme rotunde decupam cercuri din miezul feliilor de paine(eu am folosit un pahar).Ungem cu putin ulei o tava pentru briose.Cu ajutorul unui...

Bagheta umpluta cu piept de pui si legume congelate

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2016

Am pus legumele la fiert. Pieptul de pui se fierbe sau se prajeste in putin unt. Am taiat partea de jos a baghetei si am scos miezul. Am uns cu unt partea exterioara a baghetei. Am batut ouale cu putina sare, am adaugat legumele fierte si scurse, pieptul de pui taiat cubulete, maslinele taiate...

Cosulete cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2016

Am intins aluatul decongelat pe o planseta.Cu ajutorul unui pahar am taiat discuri, pe care le-am asezat in forme de briose, apasandu-le putin pe margini.Le-am asezat in tava de briose si le-am introdus in cuptorul incins pana s-au rumenit usor. In timpul coacerii foietajul a crescut.Am...

Saratele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2016

Framantam margarina cu faina, adaugand pe rand apa minerala, ouale,cascavalul si faina.Adaugam faina pana obtinem o coca mai tare,Introducem la rece pentru o ora. Intindem aluatul pe o planseta,nu foarte subtire,dar nici foarte gros,taiem betisoare cat vrem de lungi si late,le ungem cu ou...

Rulada aperitiv cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2016

Pentru inceput facem crema de branza. Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o putin cu untul moale si apoi am adaugat smantana mixand in continuare pana am obtinut o crema fina.Am introdus crema la rece. Pentru blat am mixat galbenusurile cu sarea si uleiul,am adaugat...

Mini baghete umplute

In Aperitive / Garnituri la 23 Noi 2015

Taiem partea de jos a baghetelor si scoatem tot miezul.Ungem cu unt coaja baghetelor si le asezam cu partea taiata in sus intr-o tava in care am pus hartie de copt. Tocam marunt firele de ceapa,dam pe razatoare mozzarella,taiem cuburi ardeiul si sunca. Batem ouale si le amestecam cu...

Carnaciori in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2015

Lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.Taiem aluatul in fasii subtiri.Rulam pe fiecare carnacior fasiile de aluat, apoi ii portionam. Asezam carnaciorii in tava in care am pus hartie de copt, apoi ii ungem cu oul batut si presaram pe fiecare cascaval ras. Introducem tava in...

Placinta cu carne

In Aperitive / Garnituri la 18 Sep 2015

Lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Punem carnea tocata(eu am avut de porc si curcan) intr-o tigaie pe foc.Lasam pana se rumeneste putin, apoi adaugam ceapa si ardeiul tocate si morcovul dat pe razatoarea mica.Adaugam o cescuta de apa si lasam pe foc pana scade. Ungem un...

Aperitiv dovlecei crocanti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Iul 2015

Dovleceii se curata de coaja, se taie bastonase si se sareaza. Amestecam iaurtul (eu am amestecat iaurt cu smantana) cu uleiul si separat pesmetul cu branza rasa. Bastonasele de dovlecei, zvantate de apa se tavalesc prin amestecul de iaurt si ulei apoi prin pesmetul amestecat cu branza. Se...

Rulouri cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 7 Iul 2015

Lasam aluatul sa se decongeleze.Intre timp dam pe razatoare  sunca si cascavalul, apoi le amestecam  cu un ou.Intindem aceasta compozitie peste foaia de aluat si rulam.Taiem bucati de 4-5 cm si le asezam in formele de briose.Ungem fiecare rulou cu ou batut. Introducem in cuptorul...

Chifle cu legume si carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2015

Intr-un vas punem apa la fiert.Cand fierbe apa adaugam legumele. Lasam sa fiarba cateva minute.Eu le-am uitat pe foc si broccoli s-a cam sfaramat.Legumele fierte le punem la scurs intr-o strecuratoare. Taiem partea de jos a chiflelor si scoatem tot miezul. Ungem cu unt partea exterioara a...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2015

Curatim dovlecelul de coaja, il spalam si-l taiem felii. Punem sare peste feliile de dovlecel. Batem ouale cu  sare si piper. Amestecam 3 linguri faina cu 2 linguri pesmet. Cu un prosop de hartie tamponam feliile de dovlecel pentru a absorbi apa lasata. Trecem fiecare felie de...

Chiftelute de legume

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2015

Dovleceii, morcovii si cartofii se dau pe razatoare, se sareaza, se lasa putin apoi se storc de zeama. Peste legumele stoarse se adauga ouale, pesmetul, patrunjelul tocat si condimentele. Se amesteca bine , se modeleaza ciftelutele si se prajesc in uleiul incins. Se scot pe o farfurie in care am...

Tarta cu spanac si carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2015

Am tocat ceapa verde si am pus-o pe foc intr-o tigaie impreuna cu  untul.Dupa ce am spalat bine spanacul , l-am oparit , apoi l-am tocat marunt si l-am pus in tigaie peste ceapa.Am lasat pe foc cca 15 minute .  Branza am dat-o pe razatoarea mica si am amestecat-o cu 3 oua...

Cartofi noi cu boia la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2015

Se spala cartofii. se taie cuburi, se amesteca cu sare si boia dulce si se introduc la cuptor intr-o tava cu putin ulei. Se lasa la cuptor pana se rumenesc usor.

Tarta cu legume si sunca

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2015

Aluat: Incalzim putin laptele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam pana se dizolva. Intr-un vas batem oul, adaugam laptele cu dojdia, praful de sare, cascavalul ras si faina. Framantam aluatul cu cele 2 liguri de ulei. Umplutura: Punem intr-o tigaie pe foc legumele cu unt si 3-4...

Ciupercute umplute

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2015

Spalam ciupercutele si indepartam coditele. Tocam marunt coditele, ceapa verde  si le punem pe foc intr-o tigaie cu putin ulei.Lasam pe foc pana se inmoaie putin. Amestecam cu jumatate din oul batut , sare . piper si patrunjelul tocat. Umplem fiecare ciupercuta cu aceasta compozitie , le...

Afisate 31 - 52 din 52 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Daca ai constiinta impacata, probabil nu stai foarte bine cu memoria.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]