Reteta anului 2012: "Tortul toamnei"

Postat de Bucataras in Concurs pe 29 Ian 2013, 10:00

Articol pe placul a 75 bucatarasi
comenteaza

Dragilor, am ajuns la cea de a 4-a editie a concursului Reteta anului! Si de aceasta data avem un partener de incredere, care ofera premii de exceptie, astfel ca marele castigator va primi un KitchenAID (click sa-l vezi / in valoare de aproximativ 2.600 ron!)  oferit de www.bucatarie360.ro

Premiul de categorie: va fi castigat de reteta care acumuleaza cele mai multe puncte per categorie. La categoria care va desemna castigatoarea marelui premiu, aparatul foto va reveni ocupantei locului 2

Fuji Finepix S2800 este un aparat foto tip bridge, cu numeroase dotari, ce se adreseaza atat amatorilor cat si fotografilor profesionisti ce nu vor sa transporte un aparat mare si greu.

Fotografii se pot bucura de o calitate foarte buna, multumita noului senzor cu 14 Megapixeli.

Este aparatul foto ideal pentru vacante, fiind compact si foarte versatil, putand filma la calitate HD, iar zoom-ul de 18 x va posibilitatea sa fotografiati orice subiect.

Premii de consolare:

Premiul de consolare al categoriei: set de rasnite Peugeot pentru Felul Principal / platouri pentru Aperitive / supiera cu polonic pentru Ciorbe si un set de pahare Shott pentru rubrica Deserturi. Se vor acorda de catre Bucataras & jurati

Reguli generale de participare in concurs

Se pot inscrie in concurs doar retetele postate pe un website in anul 2012, website care este inscris in Catalogul blogosferei culinare de pewww.bucataras.ro. Pot intra in concurs retete postate in 2012 si pe portaluri culinare ca bucataras.ro, etc.

Inscrierea retetei se face doar prin intermediul contului deschis pe www.bucataras.ro, cu completarea minimului de date necesar (username / adresa de email valida pentru confirmarea contului)

Fiecare participant poate inscrie o singura reteta per fiecare categorie de concurs: Aperitive / Ciorbe / Fel principal / Desert.

Nu este obligatoriu ca reteta sa fie inscrisa de autorul ei, insa premiul va fi acordat autorului retetei! Daca esti autorul retetei si vrei, dupa inscrierea retetei, sa schimbi ceva in prezentarea ei (titlul, fotografia) atentioneaza-ne pe email-ul: [email protected]

Etapele concursului

1. Inscrierea

•Teaser concurs: 29.01 – 03.02.2013 (ora 23:59)

•data de start inscriere: 04.02.2013

•data de oprire: 17.02.2013 ora 23:59

• Inscrierea se va face prin accesarea linkului http://www.bucataras.ro/concurs/propune si va fi validata sau nu dupa ce au fost introduse toate elementele cerute in aceasta pagina (foto reteta, link valid catre pagina de internet in care este postata reteta ce se doreste a fi inscrisa, titlul retetei, categoria.

Vor fi 4 categorii: aperitive, ciorbe/supe, fel principal, desert

Trebuie respectate urmatoarele elemente:

- Dimensiunea recomandata a imaginii uploadate este de 220x220 pixeli
- Imaginea uploadata nu trebuie sa depaseasca 1M
- Linkul sa fie un url permanent (permalink )
- Titlu sa fie sugestiv dar sa nu depaseasca 60-70 de caractere

Reteta va fi considerata intrata in concurs in momentul in care este aprobata de administratorii siteului www.bucataras.ro si este astfel afisata pe pagina concursului din sectiunea  - Concurs „Reteta anului 2012“.

Pentru a fi aprobata, reteta culinara trebuie sa indeplineasca 3 conditii:

a) sa aiba o fotografie de buna calitate a produsului finit
b) sa aiba modul de preparare scris complet
c)sa fie plasata corespunzator pe una dintre categoriile aperitiv, ciorba, fel principal, desert

2. Votarea: userii isi pun pe bloguri widgetul in care este si numele sponsorului , dau linkul prietenilor, obtin voturi cit mai multe. Se voteaza o singura data pe zi per IP pe fiecare categorie. Nu trebuie sa fii logat pe bucataras.ro pentru a vota

 •data de start: 18.02.2013

•data de oprire: 24.02.2013 23:59

Un user poate vota o singura data pe zi pentru fiecare categorie: aperitiv / ciorba / felul principal / desert

Orice tentativa de fraudare se pedepseste cu eliminarea retetei din concurs. Exemple:

- Voturi realizate prin intermediul unor programe/scripturi ce au ca scop inregistrarea falsa de voturi pentru un utilizator

- Voturi succesive de la aceeasi adresa IP sau adrese IP diferite, ce nu pot fi rezultatul unei activitati normale de votare de la vizitatori diferiti

3. Clasamentul voturilor

La finalul perioadei de votare, pe fiecare categorie vor fi intocmite topuri in functie de numarul de voturi.

Se vor califica in faza de jurizare  primele 25 retete de pe fiecare categorie, care au strins insa un minim de 100 de voturi .

ATENTIE! Daca o reteta nu atinge un minim de 100 de voturi, nu va intra in faza de jurizare, chiar daca se afla in top 25 al categoriei

4. Faza jurizarii, stabilirea cistigatorilor: 26.02. – 28.02.2013

Jurizarea va fi efectuata de un juriu. Fiecare membru al juriului va face un top 10 al sau pentru fiecare categorie de concurs. Retetele din fiecare top 10 al juriului vor primi puncte astfel:

Locul 1 – 10 puncte

Locul 2 – 9 puncte

Locul 3 – 8 puncte

Locul 4 – 7 puncte

Locul 5 – 6 puncte

Locul 6 – 5 puncte

Locul 7 – 4 puncte

Locul 8 – 3 puncte

Locul 9 – 2 puncte

Locul 10 – 1 punct

Pe fiecare categorie se vor aduna retetelor punctele obtinute de la membrii juriului si se vor face clasamentele in functie de aceste puncte. Reteta cu cel mai mare nr de puncte va fi desemnata cistigatoarea categoriei.

La egalitate de puncte, va cistiga reteta cu numar mai mare de voturi obtinute in faza de votare.

Marele premiu si incoronarea cu titlul de Reteta anului 2012 vor fi acordate retetei cu cele mai multe puncte din cele 4 clasamente. Premiul de pe categoria acesteia va reveni celei de-a doua clasata in top 10 al categoriei.

Cistigatorii se anunta oficial pe 1 martie!

Iata castigatorii primelor 3 editii:

Reteta anului 2011 a fost desemnata reteta Piftie reinventata (http://www.iria.ro/sarat/aperitive/piftie-reinventata/) si a castigat Aragazul Combi EKM511501X de la partenerul Electrolux!

Reteta anului 2010 a fost desemnata reteta Sarmalute in foi de vita (http://www.bucataras.ro/retete/sarmalute-in-foi-de-vita-7241.html) si a castigat un mixer KitchenAID

Reteta anului 2009 a fost desemnata reteta Tort inimos (http://www.bucataras.ro/retete/tort-inimos-3952.html) si a castigat 5 milioane!

Regulamentul complet aici!

Juriu de Top Chef pentru Reteta anului 2012!

  

Dana Dogantekin (candidat Top Chef, impreuna cu juratul Joseph Hadad in foto, si chef la un restaurant din Bucuresti), Sylvia (chef Garden Ice Café France) si Laura Adamache (www.lauraadamache.ro)! Plus Bucataras :P.

Marele premiu, un mixer KitchenAid oferit de www.bucatarie 360.ro, a fost cistigat de:

Tortul toamnei (reteta aici) - Angelica 30 puncte

Premiul categoriei aperitiv, un aparat foto bridge Fuji film, a fost castigat de:

Tort aperitiv (reteta aici) - Vio-dreams 29 puncte

Premiul categoriei ciorbe/supe, un aparat foto bridge Fuji film, a fost castigat de:

Supa de taitei cu chiftele si spanac (reteta aici) - Andreea's ChineseFood 29 puncte

Premiul categoriei fel principal, un aparat foto bridge Fuji film, a fost castigat de:

Friptura de caprioara cu sos de fructe de padure, morcovi caramelizati si fenicul (reteta aici) - AllDayCooking 28 puncte

Premiul categoriei desert, un aparat foto bridge Fuji film, a fost castigat de:

Negresa cu fructe si crema de iaurt (reteta aici) - Diaconta 28 puncte

Premiul de consolare al categoriei: 

platouri pentru Aperitive: Medi (reteta aici)

supiera cu polonic pentru Ciorbe: Anca (reteta aici)

set de rasnite Peugeot pentru Felul Principal : Brindusa (reteta aici)

un set de pahare Shott pentru rubrica Deserturi: Alice (reteta aici)

Mai multe amanunte aici!

Comentarii (353)

07.03.2013, 13:30

Felicitari castigatorilor!
Toate retetele sunt minunate!

10.03.2013, 23:05

Alina,multumim

10.03.2013, 23:05

Angelica ) unde ai mai vazut sa te si premieze cand te duci la distractie

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!