Negresă cu fructe şi cremă de iaurt

de diaconta in Prajituri, 10 Iun 2012 | 21327 vizualizari

 

Dacă nu am îngheţată cred că ne putem amăgi papilele gustative şi cu o prăjitură ciocolatoasă plină de fructe,cu o cremă lejeră de iaurt.Eu zic că-i foarte bună,dar asta cam sună a laudă,aşa că vă las pe voi să decideţi.Să aveţi o Duminică frumoasă!!!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 150 gr ciocolata 50% cacao
  • 250 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • Esenta migdale
  • Esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 500 gr cirese fara samburi

Crema:

  • 300 ml frisca 32% grasime
  • 200 ml iaurt 10% grasime
  • 3 linguri zahar
  • 150 gr ciocolata alba
  • 3 linguri frisca lichida
  • 15 gr gelatina fin maruntita
  • 6-7 buc caise

Glazura:

  • 200 gr ciocolata 50% cacao
  • 50 gr unt
  • 3 linguri frisca lichida
  • Mai avem nevoie(optional) de o folie cu bule.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu fructe şi cremă de iaurt:

Scoatem samburii cireselor si le punem cu zahar pana lasa putin sirop.

Ciocolata taiata bucati,untul,cacaua si laptele le punem intr-un vas pe aburi pana cand se topesc si se omogenizeaza.Lasam amestecul sa se raceasca.

Separam galbenusurile de albusuri.

Albusurile la batem spuma tare,apoi adaugam zaharul si mixam pana cand acesta se topeste.

In amestecul ciocolatos adaugam galbenusurile pe rand,amestecand bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in amestecul de ciocolata.

Punem esenta de migdale si de vanilie.

Incorporam usor si albusurile ajutandu-ne de o paleta.

Punem amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra punem ciresele scurse din sirop.

Punem tava in cuptorul pe care l-am preincalzit pentru 35 de minute.Verificati cu o scobitoare si daca este cazul mai lasati putin in cuptor.

Dupa ce am inchis focul,mai lasam blatul in cuptor.

Pe fundul tavii in care am copt blatul,punem o folie cu bule.Pe ea vom pune glazura.

Pentru glazura punem ingredientele pe baie de aburi pana cand se omogenizeaza.Lasam sa se raceasca putin,apoi o turnam peste folie in tava.Lasam sa se intareasca.

Pentru crema,topim ciocolata cu 3 linguri de frisca la microunde sau pe aburi.

Gelatina o punem la hidratat cu putina apa rece.

Mixam frisca,cand s-a intarit adaugam zaharul.Am folosit o frisca care nu era indulcita.

Adaugam iaurtul si mai mixam putin.

Incalzim gelatina la microunde si o amestecam cu ciocolata topita, apoi o adaugam in fir subtire in frisca,mixand in continuare.

Dupa ce glazura s-a intarit,asezam deasupra jumatati de caise cu partea cu casuta samburelui in sus.

Punem crema deasupra si lasam tava la frigider pana cand se intareste.

Asezam deasupra blatul,cu partea de jos deasupra.

Lasam la frigider pana a doua zi,apoi rasturnam pe un platou.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresă cu fructe şi cremă de iaurt 166412
retete culinare - Negresă cu fructe şi cremă de iaurt 166413
retete culinare - Negresă cu fructe şi cremă de iaurt 166414
retete culinare - Negresă cu fructe şi cremă de iaurt 166415
retete culinare - Negresă cu fructe şi cremă de iaurt 166416
retete culinare - Negresă cu fructe şi cremă de iaurt 166417
retete culinare - Negresă cu fructe şi cremă de iaurt 166418

COMENTARII (128)

babi5 1

06.01.2014, 08:11

Giana 1

18.06.2014, 11:42

Cum le faci tu pe toate asa de bune

diaconta 1

18.06.2014, 12:28

Giana,ma straduiesc,dar nu stiu in ce masura sunt pe gustul tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: