Cum sa faci cartoful copt perfect

Postat de Lau in Tehnici pe 17 Iul 2011, 22:07

Se încălzeşte cuptorul la 220º C/gaz 7.

Se ung cartofii cu un strop de ulei, sare şi piper şi se dau la cuptor pe o tavă timp de 25 de minute. Se dă focul mai mic, la 190º C/gaz 5 şi se mai lasă 1 oră-1 oră şi 15 minute, sau chiar mai mult, până când miezul este moale, iar coaja este crocantă şi rumenită.

Pentru o variantă mai rapidă, se înţeapă cartoful cu o furculiţă. Se înfăşoară într-un prosop de bucătărie şi se lasă la microunde 8-10 minute pe treapta High, până când devine moale înăuntru. Pentru coajă crocantă, se unge cu puţin ulei, apoi se lasă puţin la cuptor (încins pe funcţia grill),
întorcându-se din când în când.

Înainte de servire, se taie o cruce în mijloc, se strânge un pic ca să se vadă interiorul galben şi se acoperă cu toppingul favorit.

Sursa: www.goodfood.ro

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București