Gust si mireasma de Sarbatori

Postat de Rocsi in Condimente pe 14 Dec 2010, 12:35

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Condimetele sunt folosite de mii de ani pentru a da aroma mancarurilor,dar si pentru proprietatile lor curative.Iata in ce mancaruri le poti adauga de Craciun ,pentru un plus de savoare.

CIMBRU

Este folosit la branzeturi,prepararea pestelui ,pui,vita ,cartofi.

La noi se foloseste indeosebi pentru aromarea sarmalelor.

Francezii au o vorba:daca nu stii ce condiment se potriveste unui preparat,alege cimbrul si nu vei gresi.Pentru ca aroma lui nu rezista la fierbere sau la prajire,se adauga in mancare la sfarsit.

 

NUCSOARA

Coaja de nucsoara este foarte aromata ,rasinoasa,cu un gust un pic dulce si iute.

Pentru ca isi pierde repede aroma,foloseste-o imediat dupa ce ai macinat-o.

Nucsoara se pastreaza in cutii,ferita de lumina.

Este folosita la prepararea sosului bechamel,dar si la preparatele din carne ,la supe sau la prajituri.

 

ANASON

Acest condiment are gust dulce,aromat  si usor picant.

Semintele isi pierd rapid aroma,asa ca trebuie macinate inainte de a le folosi.

Anasonul este folosit pentru asezonarea dulciurilor de Craciun si a painii.Se mai poate folosi in amestecurile de condimente pentru carnati.

 

IENIBAHAR

Ienibaharul se gaseste intreg sau pisat.

Aroma este puternica ,o combinatie intre nucsoara ,cuisoare,ghimbir si scortisoara,iar gustul este intens si dulceag.

Se foloseste la prepararea carnatilor,a sosurilor marinate ori a tocanitelor si la parfumarea legumelor murate.

 

CUISOARE

Cuisoarele merg de minune in sosurile picante si drept condiment la muraturi sau la vin fiert,dar si in produsele dulci:biscuiti,tarte,placinte sau budinca,carora le da un gust usor picant ,iute.

Iarna sunt frecvent asociate cu merele ,fie coapte ,fie in deserturi cu aluat.

 

SCORTISOARA

Sub forma de pulbere sau betisoare,se foloseste indeosebi la prepararea dulciurilor,dar si la carnea de miel,la orez,la tocanite sau ca ingredient in prepararea vinului fiert.

Scortisoara se adauga cu putin timp inainte de a fi servita,deoarece prin fierbere devine amara.

Comentarii (20)

15.04.2011, 18:08

17.04.2011, 14:17

elena,cris

24.01.2012, 11:17

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!