Verdeturi pentru iarna

Postat de Ina in Condimente pe 8 Iul 2011, 18:28

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Intrucat in aceasta perioada curtea-mi e plina de verdeturi aromate,  m-am apucat sambata de taiatul lor si pregatitul pentru iarna. Niciodata nu-mi lipsesc verdeturile din congelator, (inca mai am si in acest moment pungi puse anul trecut la pastrare) iar mancarurile pregatite pe perioada iernii au aceeasi savoare ca vara. 

Dupa ce le-am taiat si  am indepartat partile uscate sau ingalbenite de mana, am spalat la jet de apa rece frunzele si le-am  imprastiat pe o masa pentru scurgerea / evaporarea apei .

Frunzele se toaca marunt, asa cum le tocam cand le punem in mancare ( eu am folosit cutitul de la robot ) , apoi le punem in pungi curate, pe care le rulam si le punem in congelator. Iarna este suficient sa rupem bucati din sulul congelat , pe care le vom pune direct in oala cu mancare, in stare congelata. Se vor desprinde foarte usor, daca sunt fara apa, bine zvantate.

Mararul se pastreaza foarte bine in borcan, presarat cu sare, la frigider. Nu este nevoie sa-l toci, eu il pastrez sub forma de fire lungi, pentru a-l putea folosi  iarna in functie de nevoi : tocat sau frunzulite intregi. 

Daca la leustean, patrunjel si telina am taiat si tulpinile, la marar am avut grija sa adun doar frunzele, tulpinile lasandu-le sa infloreasca si sa faca seminte, pentru ca apoi sa le tai si sa le pastrez in stare uscata pentru aromatizarea borsului  pentru ciorbe.

 

Comentarii (12)

14.07.2011, 17:38

Ina

21.07.2011, 12:06

Si eu mararul il pun tot in mai multe transee, (ultima data am pus la inceputul lui iunie un rand) ca sa ma pot bucura de el verde toata vara La fel le pun si eu, la congelator, doar ca nu le pun tocate....le fac un fel de sul, le invelesc cu folie alimentara, si iarna cand am nevoie de ele tai din sul exact cat imi trebuie A, si de la leustean si in special de la telina eu opresc tijele, pe care le pun separat in alte pungute, tot la congelator. Noua ne plac pt ca sunt aromate, si daca le adaugi in mancare la final, sunt si crocante

31.07.2011, 21:54

Si eu pun la congelator ,dar in tavitele ptr.cuburi de gheata.Asa le am portionate gata ptr. iarna.

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04