claudiaO

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 22.11.2013

RETETE200
PRIETENI141
Retete / Mancaruri cu carne

Pui cu usturoi si cimbru

In Pui la 6 Feb 2020

Curățăm bucățile de pui, le saram putin si le punem în untura încinsă, împreună cu vreo 2 căței de usturoi. Le perpelim putin pe ambele parti, vreo 5-7 min , apoi punem cimbrul si piper după gust. Punem capac si înăbușit vreo 5 minute, apoi turnam vinul,...

Pastrama de berbecut la tigaie

In Oaie la 4 Feb 2020

Pastrama de berbecut o taiem in bucatele meci, cat de-o imbucatura. Incingem untura in tigie, punem 2 catei de usturoi, ii perpelim putin, apoi punem bucatelele de pastrama. Trantim un capac deasupra ca sa se imabuse bine, si avem grija sa tot intoarcem carnita, ca sa se patrunda bine.Cand e...

Friptura de porc cu bere

In Porc la 2 Dec 2019

Carnea o spalam si o zvantam. Curatam usturoiul si il razuim. Adaugam sare cam o lingurita, condimentele de gratar, piper juma de lingurtia si cimbru tot asa.Punem uleiul si frecam cu o lingura, apoi adaugam si sosul baerbeque si berea si amestecam sa se omogenizeze. Luam bucatile de...

Ficatei inabusiti cu vin si usturoi

In Ficat la 29 Noi 2019

Spalam ficateii si stergem in prosop. Incingem uleiul, punem ficateii, lasam cate 2 minute pe fiecare parte, sa se albeasca putin, apoi adaugam vinul, sare si pier. Fierbem sub capac vreo 5 minute, apoi indepartam capacul sa scada bine, punem usturoiul dat pe razatoare si tinem pe foc pana incep...

Tocanita de legume cu carne de porc

In Mancaruri cu carne la 25 Noi 2019

Carnea o taiem cubulete potrivite si o calim in ulei. Adaugam ceapa tocata; dupa vreo 3 minute punem morcovii taiati rondele si telina cuburi si tinem pe foc vreo 5 minute sa se inmoiae. Adaugam ardeii. Saram, piperam, puinem cimbru, dafinul  si Maggi, turnam vinul si fierbem cu capac...

Chiftelute pufoase cu carne de porc si legume

In Mancaruri cu carne la 20 Noi 2019

Ca sa imi usurez munca, am ales sa mi se toace carnita direct de la macelarie. Ceapa o curatam si o tocam marunt; morcovul si telina le curatam si pe dam pe razatoarea mare; dovlecelul il taiem in 4, eliminam mijlocul cu seminte - care este buretos - si il dam si pe el pe razatoarea mare....

Ardei umpluti

In Porc la 19 Noi 2019

Mai intai curatam si tocam ceapa maruntel. Punem la prajit ceapa cu cele 2 linguri de ulei. Orezul il spalam in 5-6 ape, apoi, dupa ce s-a inmuiat ceapa, il punem si pe al si adaugam 100 ml apa /supa. Lasam sa infloreasca un pic. Adaugam sare, piper, cimbru si Maggi  si mai lasam putin sa se...

Ostropel de pui ca la mama acasa

In Pui la 12 Noi 2019

Pulpele de pui si curatam si le portionam in 2 pe fiecare. Incingem uleiul si punem la rumenit puiul. Saram si piperam putin. Cand puiul s-a rumenit, adaugam rosiile, foaia de dafin, cimbru si 2 catei de usturoi. Lasam pe foc vreo 10 minute, adaugam zaharul, potrivim de sare si piper si lasam...

Vitel in stil asiatic

In Vita la 12 Noi 2019

  Carnea de vitel o taiem fasii subtiri, ca sa se marineze si sa se gateasca rapid. O amestecam cu sosul de soia si o lasam sa se macereze vreo juma de ora la rece. Legumele le curatam, spalam, apoi: taiem morcovii julienne, ardeiul la fel, ciupercile lamele, prazul bucati oblice, nu...

Mamaliguta in straturi

In Mancaruri cu carne la 22 Oct 2019

Punem la fiert in tuci apa cu sarea, apoi punem in ploaie malaiul. Tinem pe foc pana fierbe si obtinem o mamaliguta mai moale. Punem cubuletele de bacon intr-o tigaie pana se schimba usor la culoare, apoi adaugam carnaciorii. Rumenim putin apoi punem cepa si calim pana se inmoaie. Asezonam cu...

Gulas unguresc

In Mancaruri cu carne la 7 Oct 2019

Incepem prin a spala carnea, apoi o taiem in bucati potrivite (2/2cm). Incingem uleiul si prajim carnea pana se rumeneste usor. O scoatem din grasime si o tinem la cald. In grasimea ramasa, calim ceapa, pe care am tocat-o in bucati mari; dupa ce se inmoaie ceapa, adaugam morcovul rondele...

Fasole pastai cu pui si rosii

In Mancaruri cu carne la 5 Feb 2019

Carnea de pui o curățăm de pielițe si o portionam.  O punem la prajit in uleiul încins, pana se rumeneste usor. Ceapa o curățăm si o tocam potrivit, apoi o punem peste ceapa. Presaram sare si lăsăm să se înmoaie bine. Adăugăm fasolea verde congelata si potrivim de...

Fasole boabe cu ciolan si legume

In Mancaruri cu carne la 17 Ian 2019

Fasolea o alegem, o spălăm in 3 ape si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere de vreo palma. Cand incepe sa fiarbă, aruncam apa si punem alta rece si lăsăm din nou la fiert. Mai repetăm procedeu de 2 ori, apoi punem apa curata, bicarbonatul si zahărul. Lăsăm să fiarbă vreo ora, apoi...

Snitel de curcan

In Curcan la 10 Ian 2019

Carnea portionata o batem cu ciocanul de sintele. Dam cu sare, piper, condimente si lăsăm vreo 10 minute sa se odihneasca. Batem ouăle cu putina sare, si praf de usturoi. Cimbrul il amestecăm cu faina, iar pesmetul il punem într-o farfurie adâncă. Trecem bucățile de carne...

Carnati de casa

In Porc la 19 Dec 2018

Carnea curățată de pieliti, o tocam prin masina cu sita cu găuri mari. Usturoiul il strivim cu presa si apoi il frecam cu o lingura de sare si il diluam cu zeama de carne.  Il punem peste carnea tocată, apoi presăram condimentele după gust si potrivim de sare daca mai este...

Ghiveci de legume cu carne de porc

In Mancaruri cu carne la 13 Dec 2018

Incepem cu carnea, pe care o prajim putin in ulei, apoi adaugam ceapa tocata mare. Saram si tinem pe foc pana devine sticloasa. Adaugam ardeiul, apoi punem legumele congelate. Dupa ce s-au inmuiat putin, punem si cartofii taiati cuburi mari, presaram sare, piper si cimbru si lasam sa fiarba. La...

Jumarele aurii

In Porc la 18 Sep 2018

Carnea spalata si uscata in prealabil, o taiam bucati potrivite de cca 2 cm si o punem in tuciul incins. Amestecam cu lingura din cand in cand ca sa se desprinda, apoi le tinem pe foc pana se rumenesc frumos. Le scoatem intr-o sita si presaram sare pe ele, dupa gust. Servim cu pofta, dupa...

Mamaliguta in paturi

In Mancaruri cu carne la 12 Mai 2017

Pentru inceput, ne apucam de mamaliga. Punem apa cu sarea pe foc si adaugam 100 gr malai. Cand incepe sa dispara spuma alba de deasupra, mai adaugam malai si lasam sa fiarba. Dupa vreo 10 min, mai adaugam si restul de malai si mai lasam sa fiarba vreo 20 minute. Cat timp fierbe mamaliga, taiem...

Varza calita cu carne de porc

In Mancaruri cu carne la 3 Mai 2017

Tocam varza fideluta si o frecam cu putina sare ca sa se inmoaie. O lasam sa se odihneasca, pana pregatim carnea; taiem carnea in bucati mai mici - cca 2/2 cm, o spalam, o scurgem si apoi o punem la calit, in uleiul incins. O tinem pe foc si o intoarcem pe toate partile, pana devine usor rumena....

Mancare de gogonele si castraveti murat

In Porc la 17 Oct 2016

Incepem cu muraturile, pe care le spalam, le taiem in bucatele si le clatim bine cu apa  , de mai multe ori. Castravetii i-am taiat rondele. Toate intra intro oala cu apa rece. Cand incepem sa fiarba, schimbam apa. Eu am schimbat-o de vreo 3 ori. Ultima apa o folosim sa si fiarba muraturile...

Piftie de porc

In Porc la 9 Oct 2016

Spalam bine piciorul de porc si rasolul si le punem in oalacu APA rece. Eu am pus oala cam trei sferturi plina. Punem sare si asteptam sa inceapa sa daca spuma. Curatam cu grija si rabdare to at a spuma , punem boabe de piper si cateva foi de dafin si lasam sa fiarba LA foc mic fara capaac pana...

Mancare de praz cu masline si carne de porc

In Porc la 9 Oct 2016

Curatam carnea de pielite si apoi o spalam si o taiem cubulete cam cat o nuca. Prazul il  curatam de mustati si Frunze ,il  spalam bine si apoi il  taiem rondele si bastonase ( cel mai subtire ) de CCA 4 cm. Punem uleiul la  incins si rumenim usor carnita, apoi adaugam prazul,...

Tocanita de ciuperci cu pui

In Pui la 6 Oct 2016

Puplele de pui le curatam si le taiem in doua; ciupercile  le-am spalat bine apoi au fist taiate in patru. Gogosarul l-am curatat si taiat feliute; LA fel si ceapa. Punem puiul la  rumenit si cand intoarcem carnea punem si ceapa. Lasam sa se inmoaie ceapa apoi punem gogosari si apoi...

Coaste picante

In Porc la 26 Sep 2016

Spalam coastele,le stergem bine cu in server. Amestecam kerchup-ul cu condimentele si aplicam pe coaste cu o pensula,apoi presaram si putins sare. Asezam coastele condimentate intro tava si turnam paharul cu must. Acoperim cu folie de aluminiu si dam LA cuptor pt o CCA 3 ore. LA jumatatea...

Ciolan afumat la cuptor

In Porc la 5 Dec 2014

Ciolanele le-am spalat, apoi leam sters bine. Le-am impanat cu feliutele de carnat si usturoiul, apoi le-am uns cu ulei si le-am frecat bine cu cimbru  si piper. Le-am asezat intro tava mare unsa cu putin ulei.Am turnat vinul si  am pus frunzele de dafin si leam acoperti bine cu...

Pilaf de orez cu pui si legume

In Pui la 4 Dec 2014

Pulpele de pui le spalam si le taiem in 2. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins impreuna cu carnea, pana devine transparenta.Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari;ardeiul il taiem cubulete. Le punem impreuna peste ceapa si carne si mai calim cateva minute...

Mancarica de mazare cu pui

In Pui la 27 Noi 2014

Bucatile de pui le curatam si spalam;cepa o curatam si o tocam marunt. Incingem uleiul in cratita, adaugam ceapa, iar cnad devienn sticloasa punem ci bucatile de pui. Lasam pe foc pana se albesc pe ambele parti - putem sa rumenm putin daca dorim. Adaugam mazarea congelata, saram,piperam si...

Pomana porcului

In Porc la 21 Noi 2014

Mai intai am spalat si apoi am taiat carnea bucati potrivite si le-am pus in cratita la prajit;inainte am incins putin uleiul.Am presarat sare si am adaugat cam o cesuta de apa ca sa se inabuseasca carnea si sa se patrunda. Am pus capac si am mai intosc din cand in cand; am tinut pe foc pana s-a...

Ciulama de pui cu ciuperci

In Mancaruri cu carne la 20 Noi 2014

Pulpele de pui le spalam si le punem la fiert in 2,5 l apa rece; dupa ce spumam, adaugam legumele intregi(morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ceapa ); punem si putina sare ca sa prinda gust.Lasam la fiert pana se patrunde bine carnea si scade putin zeama. Ciupercile le curatam de...

Friptura de porc cu miere si mandarine

In Porc la 17 Noi 2014

Am portionat carnea si am presara-o din belsug cu sare,piper si cimbru.Acoperim si lasam la frigider pana ne decidem sa o punem la cuptor- la mine a durat cam 3-4 ore. Picuram cele 2 linguri de ulei intr-o tava de yena si punem frunzele de dafin; asezam carnea, decojim mandarinele si le...

Afisate 1 - 30 din 38 retete    

Postari recente

publicat la 25.01.2021

SHAKSUKA

publicat la 09.02.2020

Aperitiv bilute fantezie

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]