miremirc

1

Bucataras
incepator

TIMISOARA

Bucataras din 23.02.2010

RETETE229
PRIETENI283
Retete / Dulciuri

Tort la metru (sau Chec la metru)

In Torturi la 2 Feb 2013

  2 Checuri : Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Lasam deoparte.   Separat, in alt recipient, mixam galbenusurile cu uleiul treptata, ca la maioneza, avand grija sa nu se " taie ". Peste ele adaugam...

Desert prajitura Kinder

In Prajituri la 30 Ian 2013

 In tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt presaram nucile prajite si apoi maruntite. Bezea cu nuci :  Mixam intr-un castron albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile macinate. Bezeaua o intindem peste...

Desert prajitura de vis

In Prajituri la 26 Ian 2013

2 Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final fulgii de cocos amestecati cu faina. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 foi (25*35 cm). Putem imparti cantitatea in 2 , inca de la inceput si coacem 2 foi. Crema: mixam galbenusurile cu zaharul pana...

Desert prajitura Regina Maria

In Prajituri la 25 Ian 2013

Blat : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand mereu, galbenusurile, uleiul treptat, iar la final faina. Omogenizam cu o spatula, cu miscari de jos in sus, pana se incorporeaza bine. Compozitia obtinuta o intindem in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la...

Cremsnit ( sau Crempita )

In Prajituri la 21 Ian 2013

Foi : Prima data framantam osanza cu faina. Impartim compozitia in 3 parti. Cele 400 g faina le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de lucrat.(circa 30 minute se framanta). Cu sucitorul, intindem aluatul foarte subtire. Il ungem cu o treime din prima compozitie si il...

Patratele cu lamaie

In Prajituri la 18 Ian 2013

Aluat : mixam ouale cu zahatul , adaugam treptat uleiul ca la maioneza, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Framantam putin pana obtinem un aluat. Aluatul il lasam la rece 15 minute, in castronul pudrat cu faina . Dupa trecerea celor 15 minute, intindem aluatul direct in tava...

Briose de vanilie

In Prajituri la 14 Ian 2013

Intr-un castron mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam apoi ouale pe rand, esenta de vanilie (sau semintele de la 1 baton de vanilie ), faina amestecata cu praful si laptele. Omogenizam si turnam din compozitie in formele de briose. Eu am facut 12 briose si un chec...

Desert prajitura frantuzeasca

In Prajituri la 11 Ian 2013

Foi cacao: intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Aluatul obtinut il dam la frigider pentru 1-2 ore, apoi il scotem din castron cu mainile infainate si il rasturnam pe masa tot cu faina. Impartim aluatul in 2....

Desert prajitura intercontinental

In Prajituri la 8 Ian 2013

Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la sfarsit nucile macinate amestecate cu faina. Aceasta compozitie se imparte in 3 parti si se coc 3 foi intr-o tava (25*38cm) tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere al foilor este de aproximativ 15 minute. Crema:...

Biscuiti cu cacao

In Prajituri la 24 Dec 2012

Mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi oul, faina si pudra de cacao.; la sfarsit coaja rasa de lamaie. Framantam 1-2 minute, apoi intindem aluatul cu sucitorul si decupam stelute sau alte forme. Aceste forme le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si...

Prajitura Greta Garbo

In Prajituri la 23 Dec 2012

Aluat :  Intr-un castron frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam apoi untul, ouale pe rand, mixand dupa fiecare, pana se incorporeaza in unt, apoi smantana, coaja rasa de lamaie si la sfarsit faina amestecata cu sarea. Omogenizam aluatul, fara a-l framanta prea mult, apoi il...

Biscuiti cu nuci

In Dulciuri la 21 Dec 2012

Intr-un castron mixam spuma zaharul pudra, praful de sare si cele 2 oua. Adaugam faina, cafeaua racita, praful de copt stins in otet, iar la final nucile taiate. Cu ajutorul unei lingurite, formam gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor (preincalzit) pentru circa 15...

Placinta cu mere si nuci prajite

In Prajituri la 20 Dec 2012

Aluat : pregatim maiaua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putina apa calduta si 1 lingura faina Lasam sa creasca , pentru 10 minute. Apa calduta o amestecam cu zaharul. Intr-un castron cernem faina, si adaugam sarea, maia-ua, apa calduta,...

Cozonac cu nuca

In Dulciuri la 18 Dec 2012

Aluat : punem intr-o craticioara, pe foc, laptele amestecat cu zaharul si zaharul vanilat.  Lasam pe foc pana fierbe putin laptele si zaharul se topeste.Dam deoparte si adaugam coaja rasa de lamaie. Lasam sa se racoreasca putin. Intr-un lighenus de plastic cernem faina, adaugam praful de...

Biscuiti Sah

In Prajituri la 17 Dec 2012

Mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi faina amestecata cu praful de sare. Framantam putin pana cand obtinem un aluat omogen. Acest aluat il impartim in 2 . O parte o amestecam cu pudra de cacao . Ambele aluaturi le invelim in folie alimentara si dam la...

Prajitura cu mere si migdale

In Dulciuri la 15 Dec 2012

Aluat : framantama ingredientele pana cand obtinem un aluat omogen si usor de prelucrat. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute , timp in care pregatim umplutura. Umplutura : curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem bucatele. Dupa ce...

Briose cu ciocolata

In Prajituri la 14 Dec 2012

Topim ciocolata cu lapte pe aburi si o lasam sa se racoreasca. Untul topit il amestecam cu zaharul pudra, apoi il incorporam la ciocolata cu lapte topita. Adaugam oul si esenta de vanilie, laptele la temperatura camerei si faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. La final...

Palmieri cu scortisoara

In Prajituri la 13 Dec 2012

Peste aluatul de foietaj presaram zahar amestecat cu praf de scortisoara, trecem peste el cu ajutorul sucitorului de lemn, pentru a presa zaharul. Intoarcem invers aluatul, luam jos folia de plastic si din nou presaram zahar amestecat cu scortisoara si presam cu sucitorul de lemn. Indoim pe...

Rum Baba (de post)

In Dulciuri la 10 Dec 2012

Aluat : cernem faina intr-un castron, adaugam peste ea drojdia amestecata cu zaharul si apa minerala amestecata cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Lasam la crescut timp de 10 minute, apoi incorporam uleiul, praful de sare si coaja rasa de la 1 lamaie. Framantam un aluat care se va lipi...

Prajitura "Kinder Pinguin"

In Prajituri la 5 Dec 2012

Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam galbenusurile, zaharul, si zaharul vanilat, uleiul treptat, mierea , laptele, iar la final ingredientele uscate : faina amestecata cu praful de copt, cacao si gris. Ingredientele uscate le incorporam cu ajutorul unei linguri,...

Tiramisu reţetă cu frisca

In Prajituri la 29 Noi 2012

Tiramisu reţetă cu frisca Punem gelatina la hidratat in 70 ml apa rece, timp de 10-15 minute. Ouale le mixam cu zaharul pudra pana se albesc, apoi le punem pe foc mic (intr-o craticioara cu fund dublu de inox) sau pe aburi, timp de 10 minute, amestecand mereu. Luam de pe foc si lasam...

Fiadone

In Prajituri la 28 Noi 2012

Branza se scurge de apa, punandu-se intr-un tifon. Trebuie sa fie cat mai uscata. Radem coaja de lamaie cu ajutorul dispozitivului de taiat  si o aruncam in apa fiarta in care am pus un praf de sare. Lasam pe foc timp de 3 minute, apoi strecuram coaja . Intr-un bol mixam galbenusurile cu...

Torta della nonna (Tarta bunicii)

In Torturi la 26 Noi 2012

Crema : punem intr-o cratita cu fund dublu laptele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie (sau interiorul unei pastai de vanilie sau mai putin... dupa gustul fiecaruia) si lasam pe foc pana da in clocot. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi incorporam amidonul....

Chec cu mere caramelizate

In Prajituri la 15 Noi 2012

Curatam merele de coaja si le taiem bucatele mici. Intr-o craticioara punem untul si mierea si le lasam pe foc cam 5 minute, apoi adaugam bucatelele de mere si mai lasam pe foc pana cand se inmoaie putin merele . Merele le lasam sa se raceasca si ne ocupam de aluatul de chec. Mixam...

Placinta cu branza de vaci

In Prajituri la 9 Noi 2012

Aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt, adaugam zaharul pudra, galbenusul, untul moale (la temperatura camerei), iar la sfarsit smantana cat cuprinde aluatul. Omogenizam si lasam deoparte. Umplutura : mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam untul moale,...

Tarta Tatin

In Prajituri la 8 Noi 2012

Curatam merele de coaja, le taiem in 4 si scoatem semintele. Peste mere stoarcem zeama de la 1/2 lamaie. Caramelizam zaharul, apoi adaugam untul si esenta de vanilie. Amestecam bine. Acest caramel il turnam in forma de tarta (d=26 cm). Peste caramelul din forma de tarta asezam merele...

Placinta cu mere (2)

In Prajituri la 5 Noi 2012

Aluat : intr-un bol amestecam faina cu drojdia uscata, adaugam zaharul, sarea, untura, cele 3 galbenusuri, laptele si coaja rasa de la 1 lamaie. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit 1 ora, timp in care pregatim umplutura. Umplutura : merele curatate de coaja le dam pe razatoarea...

Desert tort cu ananas

In Torturi la 30 Oct 2012

Blat: mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat. Batem albusurile in continuare pana se topeste tot zaharul, apoi incorporam pe rand galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao si amidonul alimentar. Compozitia...

Panna cotta cu ciocolata si cafea

In Dulciuri la 28 Oct 2012

Punem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece, timp de 10 minute Laptele, zaharul si smantana le punem intr-o craticioara pe foc mic. Amestecam pana se topeste zaharul si laptele incepe sa fiarba. Luam craticioara de pe foc, adaugam espresso indulcit (care si el este fierbinte, pentru ca...

Desert prajitura cu iaurt si frisca

In Prajituri la 14 Oct 2012

Tapetam o forma de chec cu folie alimentara.  Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot ca sa nu depaseasca marginea tavii. Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe...

Afisate 1 - 30 din 163 retete    

Postari recente

publicat la 02.02.2013

Tort la metru (sau Chec la metru)

publicat la 30.01.2013

Desert prajitura Kinder

publicat la 27.01.2013

Chiftele in aluat

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]