Retete culinare din Romania

Retete traditionale din Romania

Bucatarasii nostri si-au adunat toata experienta culinara si v-au adus cele mai deosebite retete romanesti: retete cu rata, ficat, curcan sau oaie, garnituri de legume, dulciuri rapide si multe alte bunatati. Retetele romanesti sunt atat de variate si gustoase, incat veti putea prepara zilnic un festin cu retete noi pentru cei dragi timp de un an, fara sa gatiti acelasi lucru de doua ori.


Specialitati culinare romanesti

Invatati sa deveniti un adevarat bucataras cu retetele traditionale romanesti: gatiti supe, feluri principale, dulciuri, aperitive si garnituri cu gustul adevarat romanesc!

Desert pancakes cu fructe de padure

Postat de: eumimi

Mai intai mixam 3-4 minute ouale cu zaharul. Adaugam faina, praful de copt si laptele si mai mixam inca 2-3 minute pana cand incorporam bine. Adaugam si esenta la final. Ungem o tigaie de... Citeste continuarea

Taitei cu varza, de post

Postat de: vasimur

C urățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla. Desfacem foile de varză și îndepărtăm cotorul... Citeste continuarea

Pulpa frageda de miel la cuptor

Postat de: oanapl

Ștergi bine pulpa de miel cu șervet de hârtie și o așezi într-o tavă. Presari sare, piper și boia dulce și o freci bine. Picuri uleiul și o masezi bine. Înfoliezi tava... Citeste continuarea

Friptura de miel cu garnitura de orez

Postat de: eumimi

Taiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert. Carnea de miel o punem... Citeste continuarea

Supa crema de mazare

Postat de: oanapl

Se topește untul. Se pune ceapa tocată la călit, apoi se adaugă legumele spălate, curățate și tăiate cubulețe să se călească un minut. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert 20 de... Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu ciocolata alba

Postat de: eumimi

Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam... Citeste continuarea

Desert cozonac cu finetti, stafide si caise uscate

Postat de: RODIMUR

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat și se face o adâncitură, în mijlocul ei. Acolo se pun: drojdia fărâmițată, zahărul tos și vanilinat,... Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita

Postat de: oanapl

Se pun la fiert ouăle de prepeliță și se lasă să fiarbă 3 minute. Se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, brânza de vaci cu ouăle (de găină). Se adaugă sare și piper după... Citeste continuarea

Savarina tiramisu

Postat de: oanapl

Aluat : Mai întâi se pregătește poolish-ul (maiaua). Într-un castronel se pune făina, drojdia și laptele, se amestecă și se lasă la dospit la temperatura camerei... Citeste continuarea

Salata cu oua de prepelita

Postat de: rocsi_1612

Salata o spalati si o puneti la scurs intr-o sita. Intr-o cratita cu apa, puneti ouale de prepelita la fiert. Le fierbeti sa fie tari, cam 5 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteaca.... Citeste continuarea

Costite de ied cu usturoi verde si stevie

Postat de: eumimi

Punem costitele si carnea de ied spalate intr-un vas termorezistent. Adaugam usturoiul tocat rondele si pasta de tomate diluata cu un pahar de apa. Adauagam sare si piper si dam 35-40 de... Citeste continuarea

Desert cozonaci cu crema de nuci si rahat

Postat de: abetina

Se cerne faina de grau intr-un vas.   Intr-un castron se pune drojdia,zaharul,o cana de chisleac(iaurt de casa) si se omogenizeaza compozitia.   Cu ajutorul unei linguri se face o... Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata

Postat de: oanapl

Pentru blat, amesteci smântâna cu zahărul și sarea. Adaugi untul topit și apoi cacaua și bicarbonatul și omogenizezi. La sfârșit făina cernută în două-trei... Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata

Postat de: RODIMUR

Din: făină, zahăr, ouă, drojdie, lapte cald, sare, ulei, zahăr vanilinat și esență de rom se face un aluat potrivit de moale care după ce se încorporează toate ingredientele se mai... Citeste continuarea

Desert pasca cu branza fara aluat

Postat de: abetina

Intr-un vas se pun ouale, zaharul, esenta de vanilie, un strop de sare si se mixeaza. Peste aceasta compozitie se adauga branza dulce de vaci facuta in casa, de fapt sunt perle de branza... Citeste continuarea

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de: oanapl

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă... Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si vanilie

Postat de: rocsi_1612

Aluatul: Drojdia o amestecati cu 4-5 linguri lapte caldut. Intr-un bol cerneti faina. Adaugati drojdia dizolvata, oul, smantana si amestecati. Puneti indulcitorul, un praf de sare si vanilia.... Citeste continuarea

Desert pasca vanilata

Postat de: eumimi

Punem branza intr-un bol si o pasam cu mixerul vertical. Batem cu telul ouale cu zaharul, adaugam untul si batem bine. Adaugam peste oua si branza, faina si grisul si amestecam bine. La... Citeste continuarea

Drob de pui in aluat foietaj

Postat de: eumimi

Fierbem ficatul de pui. Separat fierbem si pieptul de pui. Tocam marunt ficatul si pieptul de pui. Tocam marunt si ceapa, usturoiul si verdeata. Amestecam carnea cu verdetata, adaugam ouale... Citeste continuarea

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

Postat de: mihaelar63

Carnea de ied se spala si se curata cu atentie . Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica . Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia... Citeste continuarea

Desert checul copilariei

Postat de: AnazMaria05

Punem într-un vas cele 6 oua cu zahărul, praful de sare si esenta și amestecăm până devin un pic spumoase. Apoi adăugăm uleiul și laptele până se omogenizeaza.... Citeste continuarea

Desert Iepurasi dulci

Postat de: mirela0911

In bolul de la robotul de bucatarie se pun faina, sarea, zaharul pudra si oul.  Laptele se incalzeste usor, se adauga 2 lg faina, 1 lgt zahar si drojdia. Se amesteca bine si se lasa sa... Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Postat de: rocsi_1612

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti... Citeste continuarea

Parizer de casa

Postat de: abetina

  Se pune carnea de pui la fiert cu apa si putina sare. Se adauga morcovii,cepele,telina,sfecla rosie si o capatana de ustoroi,curatati dar sa fie intregi si se fierb.Cand sunt fierte... Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de mustar

Postat de: rocsi_1612

Spalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele. Usturoiul curatat, il pisati. Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul. Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul... Citeste continuarea

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de: mirela0911

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la... Citeste continuarea

Chiftelute in susan sau pesmet

Postat de: mirela0911

Carnea tocata se pune intr-un bol. Cartoful se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se scurge bine de apa apoi se pune peste carne. Se mai adauga usturoiul pisat si oul. Se... Citeste continuarea

Oua decorate cu servetele colorate

Postat de: Reli_B

Spalam ouale si le punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, le lasam 5-6 minute. Le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca, ca sa le putem tine in mana.... Citeste continuarea

Friptura de miel cu rucola

Postat de: IoanaV

Se spala carnea de miel.  Intr-un vas incapator sa adauga cele 4 lg sare, 1 lamaie stoarsa si condimentele: cimbru, fenicul, ghimbir, busuioc, marar, cuisoare, fenicul si 1 sau 2 litri apa... Citeste continuarea

Desert negresa cu ciocolata si frisca

Postat de: oanapl

Topești pe baie de aburi untul și ciocolata ( luați de pe abur înainte să fie topit complet și amestecați. În felul acesta nu o să aveți o compoziție fierbinte dar va fi... Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de: oanapl

Topești untul și călești ceapa tocată mărunt in unt împreună cu morcovul, păstârnacul, pătrunjelul și țelina rase prin răzătoarea mică. Adaugi ciupercile tăiate felii... Citeste continuarea

Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

Postat de: oanapl

Mixezi ouăle întregi, albușurile și zahărul măcinat până când își triplează volumul, apoi adaugi laptele și uleiul și omogenizezi cu o spatulă. Amesteci făina... Citeste continuarea

Tarta spiralata cu legume

Postat de: oanapl

Pentru aluat, cerni făina într-un castron și adaugi sarea și untul tăiat cubulețe. Omogenizezi compoziția sfărâmând untul între degete. Când totul se... Citeste continuarea

Sarmale cu pasat si ciuperci brune

Postat de: Reli_B

Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit intr-o cratita cu uleiul incins.  Ciupercile le curatam, le spalam apoi le taiem cubulete mici. Le punem la calit peste ceapa. Adaugam si... Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: rocsi_1612

Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul... Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza de vaci si caise uscate

Postat de: RODIMUR

Pastele se fierb în apă clocotită cu un praf de sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc și se lasă în așteptare. Cât timp fierb pastele, caisele uscate... Citeste continuarea

Aripi de gascan la cuptor

Postat de: mihaelar63

 Aripile de gascan se curata bine, se spala si se pun la fiert. In oala am introdus morcovul , foaia de dafin , sare , maghiran si piper boabe . Pentru fierbere am... Citeste continuarea

Cus-cus cu urzici

Postat de: RODIMUR

Urzicile se curăță, se spală bine în 4-5 ape, după care se opăresc 3-4 minute cu apă clocotită, sărată. Se strecoară apoi și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa,... Citeste continuarea

Desert alivanca

Postat de: mirela0911

Prima data se pregateste mamaliga. Intr-o oala cu fundul dublu se pune laptele la fiert. Se adauga untul, sarea si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie faina de malai si se... Citeste continuarea

Supa cu ciuperci, de post

Postat de: mirela0911

Se curata ceapa. Se taie marunt si se pune la calit in ulei, in oala in care se va prepara supa. Morcovii si patrunjelul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Se pun si acestea peste... Citeste continuarea