Retete culinare din Slovacia

Kapustnica: supa slovaca cu varza murata

Postat de: ctlina

Puneti ciolanul afumat la fiert in apa pentru 20 de minute. Desarati varza, tocati-o fasii fine. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Intr-o oala adanca prajiti carnatii si ciolanul (taiate... Citeste continuarea

Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Postat de: Sim0naWorld

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand la dospit pentru vre-o 5 minute. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca. Intr-un bol am... Citeste continuarea

Cornuri Bratislava / Pozsony kifli

Postat de: panacris

Laptele se pune într-un vas termorezistent, se adaugă untul  tăiat cubulețe și se pune la topit, în cuptorul cu microunde cca. 90 de secunde. Cei ce nu agreează microundele,... Citeste continuarea

Cornuri cu nucă și pastă de măceșe

Postat de: panacris

Laptele se pune într-un vas termorezistent, se adaugă untul și margarina tăiate cubulețe și se pune la topit, în cuptorul cu microunde cca. 90 de secunde. Cei care nu agreează... Citeste continuarea

Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci

Postat de: TAB1TA

Aluatul: Se incalzeste putin lapte, se pune drojdia in el si se lasa la dospit 5 minute. Intr-un bol se pune faina, maiaua dospita, ouale, zaharul, untul topit si racit, sarea si laptele... Citeste continuarea

Bagheta umpluta cu branza proaspata

Postat de: gabrielagina

Se amesteca branza cu galbenusul de ou, zaharul vanilinat si sucul de lamaie. Baghetele se taie in 2 si fiecare bagheta se umple cu compozitie iar deasupra se da prin pesmet pentru ca sa nu iasa... Citeste continuarea

Prajitura cu banane si piscoturi

Postat de: gabrielagina

Se curata bananele si se taie in doua pe lung. Se asaza intr-un vas si peste ele se adauaga zaharul vanilat, esenta de rom si zeama de la lamaie si se lasa 30 minute Dupa aceea se pun  in... Citeste continuarea

Prajitura Punch

Postat de: Sidy

Din compozitia de blaturi, facem 3 blaturi de pandispan( 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri faina amestecata cu 1/3 praf de copt si 1 lingura apa). Galbenusuri frecate bine cu apa si cu... Citeste continuarea

Galuste cu sos de branza si bacon

Postat de: Sidy

Pentru ca aveam deja galustile , de la papricasul de pui ramase : http://www.bucataras.ro/retete/papricas-din-pui-de-casa-cu-galuste-23252.html nu mi-a mai ramas decat sa pregatesc... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: