Kapustnica: supa slovaca cu varza murata

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 1 Sep 2015 | 906 vizualizari

 

Astazi 1 Septembrie este Ziua Națională a Slovaciei.
Pentru a celebra locuitorii acestei tari din Europa Centrala va propun o reteta traditionala slovaca -Kapustnica .
Este o reteta de supa cu varza murata, carnati afumati si prune uscate servita de obicei la masa de Craciun.

Slovacia, oficial Republica Slovacă (slovacă: Slovensko, oficial Slovenská republika) este un stat fără ieșire la mare din Europa Centrală, cu o populație de peste cinci milioane de locuitori, și o suprafață de aproximativ 49.000 km². Se învecinează cu Ucraina la est, cu Polonia la nord-est, cu Cehia la nord-vest, cu Austria la vest și cu Ungaria la sud.
Capitala și cel mai mare oraș este Bratislava, localizat în sud-vestul țării. Slovacia este un membru al Uniunii Europene, NATO, OCDE, OMC și a altor organizații internaționale.
În antichitate, teritoriul a fost locuit de triburi dacice, celtice și germanice, iar peste câteva secole, teritoriul fusese încorporat în Imperiul Roman.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de varza murata
  • 300 gr de ciolan afumat (sau peste afumat)
  • 2 carnati afumati
  • 10-12 prune uscate
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1,5 l apa
  • 1 lingura bulion de rosii
  • cimbru, dafin
  • 2 lingurite paprika
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kapustnica: supa slovaca cu varza murata:

Puneti ciolanul afumat la fiert in apa pentru 20 de minute.

Desarati varza, tocati-o fasii fine.

Tocati marunt ceapa si usturoiul.

Intr-o oala adanca prajiti carnatii si ciolanul (taiate in 3) intr-o lingura de ulei.

Adaugati ceapa si usturoiul si reveniti.

Puneti varza murata, 1,5 l de apa, cimbrul si dafinul.

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de o ora.

Scoateti carnea si taiati-o cubulete iar carnatul taiati-l rondele.

Adaugati-le din nou la varza cu prunele uscate, paprika si bulionul de rosii.

Lasati sa fiarba inca o jumatate de ora.

Verificati daca mai trebuie sare si piper.

Serviti supa fierbinte cu o lingura de smantana.

O puteti acompania cu mamaliguta sau cu o paine de calitate. 

O "nebunie" de supa aromata si parfumata.   Aciditatea verzii murate este atenuata de dulceata prunelor....  

Pofta Buna!!!!  

 

TIPS-URI

1

se poate face si cu peste afumat

RETETA IN IMAGINI

Kapustnica: supa slovaca cu varza murata-0
Kapustnica: supa slovaca cu varza murata-1
Kapustnica: supa slovaca cu varza murata-2
Kapustnica: supa slovaca cu varza murata-3
Kapustnica: supa slovaca cu varza murata-4
Kapustnica: supa slovaca cu varza murata-5
Kapustnica: supa slovaca cu varza murata-6
Kapustnica: supa slovaca cu varza murata-7
Kapustnica: supa slovaca cu varza murata-8
Kapustnica: supa slovaca cu varza murata-9
Kapustnica: supa slovaca cu varza murata-10

COMENTARII (13)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.09.2015, 21:27

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

02.09.2015, 12:28

mihaelar63

mihaelar63 1

04.09.2015, 13:25

Ce surpriza Merge la favorite . Obligatoriu trebuie testata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!