Retete culinare din Ungaria

Retete traditionale din Ungaria

Bucatele unguresti contin carne de diferite tipuri, garnituri si deserturi delicioase. Invatam impreuna sa gatim gulas, papricas, kurtos kolacs, tort Dobos si multe altele. Bucatarasii experimentati ne dau idei si sfaturi pretioase!


Retete originale din Ungaria

Invatam sa gatim ungureste cu retetele usor de preparat de pe bucataras.ro: retete cu carne de curcan, cu peste, supe si aperitive.

Reteta de prajitura Borzosa

Postat de: panacris

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Borzosa  Untul se topește într-o crăticioră pe bain-marie sau la microunde. Se pune apoi în bolul vasului pentru mixer, se adaugă... Citeste continuarea

Reteta de saratele cu cascaval

Postat de: mirela0911

Iata cum se prepara Reteta de saratele cu cascaval In bolul robotului se pune faina cernuta, se face o gropita in mijloc in care se pune jumatate de lingurita de zahar si drojdia prospata,... Citeste continuarea

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

Postat de: Ksenya

Iata cum se prepara Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World. Gaina o fasonam si o punem intr-o oala la fiert cu apa, eliminam orice spuma formata.... Citeste continuarea

Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

Postat de: panacris

Iata cum se prepara Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina Ceafa se fasonează și taie cubulețe. Legumele se curăță și taie mărunt, apoi se pun la călit în... Citeste continuarea

Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

Postat de: panacris

Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și... Citeste continuarea

Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci

Postat de: panacris

Iata cum se prepara Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci  Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie energic până ce se... Citeste continuarea

Ciorba cu gulie, iaurt si sorici

Postat de: mihaelar63

Morcovul se taie rondele si ceapa se marunteste . Se soteaza usor in ulei. Adugati 3 l apa fierbinte. Sarati . Dupa 5 minute adugati sorici afumati taiati fideluta .... Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese

Postat de: panacris

  Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună... Citeste continuarea

Desert prajitura cu piure de castane

Postat de: mirela0911

Blatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si... Citeste continuarea

Desert Dobos rulat

Postat de: rodicaspring

Blat: se bat albusurile tari cu 100 zahär pudrä, gälbenusurile cu vanilie si 100 zahär untul topit, apoi se toarnä gälbenusurile in albus . Fäina se pune la... Citeste continuarea

Desert rulada cu dulceata de pere si nuci

Postat de: panacris

Albușurile se mixează energic cu un praf de sare până se obține o spumă fermă. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul, zahărul vanilinat și cel aromat,... Citeste continuarea

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

Postat de: panacris

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de curcan și mirodeniile, cu cca. 3000 ml apă rece, în minunatul vas ceramic de la aparatul de gătit... Citeste continuarea

Tocanita de vita cu rosii si morcovi

Postat de: ctlina

Spalati si curatati legumele. Tocati marunt prazul, ceapa, usturoiul si taiati morcovii rondele. Intr-o cocota (sau oala sub presiune) sotati carnea in uleiul incins. Presarati ierburi de... Citeste continuarea

Zama de pastai aita

Postat de: panacris

Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați... Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc

Postat de: panacris

Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt. Scăricica se taie bucățele, cât o... Citeste continuarea

Tocanita din carne de strut

Postat de: panacris

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele... Citeste continuarea

Aperitiv cornuri cu jumari si ceapa prajita

Postat de: panacris

În recipientul mașinii de pâine se pun laptele, ouăle bătute, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, untura și drojdia. Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să... Citeste continuarea

Sirop din flori de soc la rece

Postat de: panacris

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le... Citeste continuarea

Desert prajitura ciocolatoasa

Postat de: mirela0911

Foile: Intr-un bol se pun faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea, galbenusurile si untul la temperatura camerei. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat sfaramicior, nisipos.... Citeste continuarea

Desert prajitura Fantastica

Postat de: mirela0911

Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se... Citeste continuarea

Desert rulouri cu magiun de prune si nuca

Postat de: panacris

În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să... Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos de chimen

Postat de: mirela0911

Se bat feliile de cotlet si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune untura sa se topeasca intr-o cratita. Se prajeste carnea pana se rumeneste usor. Se scot bucatile de carne pe o farfurie... Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti

Postat de: mirela0911

Preparare foi: Intr-un bol se pun oale si zaharul si se mixeaza pana devin spumoase. Se adauga laptele apoi untura moale. Se mixeaza. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se mixeaza cat se... Citeste continuarea

Desert cozonac dungat

Postat de: mirela0911

Se pregateste maiaua. Se amesteca laptele caldut impreuna cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze si sa dospeasca timp de 10 minute. Intre timp, in bolul... Citeste continuarea

Paprikas unguresc de gaina

Postat de: mihaelar63

Carnea de gaina se spala si se portioneaza .Se usca de excesul de apa . Puneti carnea , sarata si piparata , sa se rumeneasca pe ambele parti in grasimea incinsa . Intre timp... Citeste continuarea

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Postat de: mirela0911

Aluatul: Se incalzeste usor 150 ml lapte in care se pune 1 lgt de zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se pune faina in bolul robotului... Citeste continuarea

Ciorba de mazare cu carnati unguresti

Postat de: mihaelar63

Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente .... Citeste continuarea

Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan

Postat de: mihaelar63

Curatati si spalati morcovul si ceapa . Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert .... Citeste continuarea

Desert prajitura Rudi cu branza si cacao

Postat de: mitinita

Ingredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca cu lingura. In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune jumatate... Citeste continuarea

Supa cu carnati si cus-cus

Postat de: mirela0911

Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul sa se incinga. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga pastele cus-cus si se amesteca. Se pun condimentele: boiaua, chimenul macinat,... Citeste continuarea

Ciolan cu varza dulce la slow cooker Crock Pot

Postat de: panacris

Ciolanul spălat și curățat, se pune în vasul aparatului de gătit slow cooker Crock Pot, asezonat de sare, piper, boia și cimbru, se lasă la gătit, atenție fără adaos de lichide... Citeste continuarea

Desert Vargabeles

Postat de: Bunica

Fierbe pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet. Cat fierb pastele ,intr-castron un amesteci branza cu 2 linguri zahar,vanilia,coaja rasa de la o lamaie,2 oua+ 2... Citeste continuarea

Desert prajitura turnata, cu mere de vara

Postat de: panacris

Merele se curăță de eventualele stricăciuni, ele sunt foarte fragile, la orice mica atingere se oxidează, apoi se rad cu coajă cu tot, apoi se strecoară de zeama lăsată. Merele rase se... Citeste continuarea

Paprikas din ciuperci

Postat de: panacris

Ceapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit... Citeste continuarea

Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi

Postat de: panacris

Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele  familia Zmeilor, răzătoarea de la... Citeste continuarea

Paine cu malai

Postat de: mihaelar63

 Aluatul de la painea anterioara ,ulei, laptele si iaurtul se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei . Acestea se amesteca cu drojdie uscata , zahar si 2... Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu chimen si costita afumata de porc

Postat de: mihaelar63

Ceapa tocata se soteaza in ulei [ in Multicooker ] . Adugati pastele de ardei si boiaua rosie. Se pune costita spalata si portionata . Sarati usor . Turnati deasupra 1l... Citeste continuarea

Desert prajitura cu cacao, ciocolata si rahat

Postat de: panacris

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă, alternând, uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina... Citeste continuarea

Szekelygulyas- gulas secuiesc

Postat de: mihaelar63

 Cepele se curata se toaca si se calesc impreuna cu usturoiul feliat usor in untura . Carne de porc se taie cuburi se pune si ea la calit cu ceapa . Semintele de chimen... Citeste continuarea

Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi

Postat de: panacris

Carnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă. Se scoate... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]