Shaorma

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 25 Noi 2010 | 9778 vizualizari

 

Pentru ca intotdeauna ceea ce e facut cu mainile tale e mai bun si mai sigur, m-am gandit ca si mancarea de la fast food poate sa fie delicioasa preparata in casa. Prima incercare: shaorma!

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui (e mai rapid cu piept de pui, eu am pus pulpe ca asta aveam)
  • 3 cartofi
  • 1/2 varza alba
  • 5-6 castraveti in otet
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5 linguri maioneza
  • 2 lipii libaneze
  • condimente pentru pui
  • oregano
  • busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Am inceput cu pulpele pe care le-am spalat, le-am curatat de piele, le-am dezosat si le-am taiat bucati. Am pus bucatile de carne in tigaie, fara ulei, si le-am calit impreuna cu condimentele, busuiocul si oregano. Cand s-au rumenit bine le-am scos pe un tocator si le-am maruntit.

Cartofii sunt clasicii cartofi prajiti, pregatiti mai moi sau mai crocanti in functie de preferinta.

Varza am tocat-o marunt, castraveciorii felii.

Usturoiul l-am tocat foarte fin cu robotul apoi l-am amestecat cu maioneza.

Procesul de asamblare e simplu: am uns lipia (incalzita putin in cuptor inainte) cu sos de maioneza si usturoi, am pus apoi carne, cartofi, varza si castraveti. Am rulat usor si am strans unul din capete cu folie din aluminiu.

Am vrut noi sa semene cat mai mult cu cea de la fast food. Insa sunt convinsa ca si pe o farfurie era la fel de delicioasa.

TIPS-URI

1

Va recomand sincer sa incercati si voi, este mult mai buna ca la fast food pentru ca totul e proaspat si poti sa pui ingredientele si mai ales cantitatile dupa preferinte :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Dana_Retetegg 1

26.11.2010, 11:58

Eu prefer sa pregatesc si pizza si shaorma "casnice" fiindca imi place sa pun in ele tot ce vreau eu, ingrediente taiate de mana mea si in cantittati mari. Urasc in oras cand comanzi o pizza si primesti o foaie transparenta de aluat cu 2 felii de sunca si 2 masline uitate pe acolo

MIUTA 1

26.11.2010, 12:59

Alta bunatate delicioasasuper bun,vreau si eu

tanyapatap 1

26.11.2010, 15:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv