Paine cu cartofi

de Oana in Piine, 27 Apr 2009 | 13574 vizualizari

 

De mult cautam o reteta pentru o panine cu cartofi si am gasit-o intamplator pe blogul Mihaelei.

Aluatul se poate framanta si dospi la masina de paine, sa nu mai muncim noi :), dar sigur se poate si cu mana.

 

INGREDIENTE

  • 190 ml apa
  • 35 ml lapte
  • 35 g unt topit si racit
  • un cartof potrivit, crud
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • 420 g faina
  • un plic cu drojdie uscata Dr. Oetker
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Se pun ingredientele in masina de paine, in acesta ordine si setam programul de framantat si dospit. La masina mea (Moulinex OW 5000) este programul 13 si dureaza 1h25. Cartoful crud se razuieste pe partea mica de la razatoare si nu se scurge de zeama, se pune imediat in cuva peste celelalte ingrediente.

Dupa ce aluatul a crescut frumos, il scoatem pe masa presarata cu faina, il impartim in 3 bile, apoi modelam niste suluri si impletim painica. Ar fi trebuit o forma de cozonac…dar nu aveam decat de chec si era prea mica…asa ca am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Am incins cuptorul si am pus tava pe aragaz, invelita cu un prosop curat de bucatarie si am mai lasat painea la dospit inca o ora.

Apoi am uns-o cu ou batut si am presarat mac deasupra.  Atentie! sa nu trantiti tava pentru ca aluatul este foarte aerat si se lasa imediat!

Am copt-o la foc mic, 15-20 minute, pana s-a rumenit. Am lasat-o apoi la racit pe grilaj cam 1 ora.

In ultimele poze se vede cum  mi-a iesit coapta tot in masina, am setat pe programul de paine rapida si mi-a copt-o tot acolo. A iesit buna si asa, dar creste mult mai mult daca se coace in cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi