Ciorba cu perisoare de vitel

de Oana in Supe/Ciorbe, 28 Ian 2010 | 15759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un morcov mare
  • jumatate de telina
  • un pastarnac
  • un ardei gras
  • o ceapa mare
  • o mana de orez
  • un ou
  • 3-4 l apa
  • 1/2 l bors
  • 1/2 l suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • leustean uscat sau verdeata proaspata
  • Perisoare:
  • 4-500 g carne tocata de vitel
  • jumatate legatura de patrunjel verde
  • o ceapa mica
  • un ou
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de vitel:

Legumele se curata, se spala, morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mare (eu le-am bagat la robot), ceapa si ardeiul gras se toaca cubulete.

Se pun apa la fiert cu sare si ulei, apoi se adauga legumele si se lasa sa fiarba (am pus ulei pentru ca nu era deloc grasa carnita de vitel, am avut pulpa si am tocat-o eu).

Intre timp se pregateste carnea pentru perisoare. Se amesteca cu ceapa tocata foarte fin, patrunjelul verde taiat marunt, oul, sare si piper.

Cand legumele sunt fierte se adauga orezul spalat, se da focul mic si se pun perisoarele cu mainile umede. Se mareste putin focul si se lasa sa fiarba. La final se adauga borsul si sucul de rosii, se mai lasa cateva clocote si se opreste. Se adauga oul batut si se amesteca cu furculita sa se formeze zdrente. Se presara leustean uscat sau patrunjel verde, dupa gust.

TIPS-URI

1

Daca va e teama ca se vor destrama perisoarele, puneti-le in oala cu mana umeda in otet.

2

Focul trebuie sa fie foarte mic, sa nu clocoteasca ciorba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorbica de pui