Tort trenulet- trenul tuc ,tuc :))

de gaby_duceag in Torturi, 1 Iun 2010 | 10011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 5 oua
  • o cana faina
  • 4 linguri ulei
  • esenta rom - o lingurita
  • o lingurita praf copt
  • un praf de sare
  • o cana zahar
  • pentru crema
  • 4 galbenusuri
  • 300 gr zahar pudra
  • 400 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri amidon
  • o esenta rom
  • un plic praf ciocolata calda
  • decor:
  • nuca macinata
  • frisca
  • sirop de zahar ars
  • + un vagonetar :))))
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trenulet- trenul tuc ,tuc :)):

blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul plus un praf de sare . Adaugam apoi pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma uleiul.

Turnam intr-o tava de chec, tapetata cu hartie pentru copt si coacem aprox 40 minute la foc mic .

crema:

Amestecam galbenusurile cu amidonul, ciocolata calda, frisca si cacaoa. Punem la foc mic si amestecam pana la ingrosare. Cat timp se raceste frecam untul spuma cu zaharul si-l adaugam lingura cu lingura peste amestecul racit.

asamblare :

 Din blat taiem o bucatica , care va forma vagonul de marfa :))).Blatul ramas il taiem pe orizontala.

Prima bucata o mai taiem odata pe orizontala.

A doua bucata o taiem pe verticala si cele doua bucati obtinute le taiem odata pe orizontala.

Asezam bucatile cele mai mari, le insiropam si le imbracam in crema.

Celelalte blaturi, mici, le asezam formand cabina locomotivei. Pe fiecare o insiropam si ungem cu crema.

Intre locomotiva si vagon bagam grisine , apoi imbracam totul in crema. Tapetam totul cu nuca macinata apoi ornam cu frisca si biscuiti.

 

TIPS-URI

1

satula de mousseuri, frisca, ciocolata., gelatina..am vrut sa mai incerc si altceva dar clar, nu mai vreau creme :)))), revin la ce am facut sau mai bine mai iau o pauza:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trenulet- trenul tuc ,tuc :))" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (153)

Cris2711 1

12.03.2011, 13:11

gabytu daca iti zic ca nu am fost inca niciodata in moldova nu ma crezi ,gatiti atat de bine voi moldovencele nu am vazut Ceahlaul,nici Voronetul si toate locurile minunate si lucrurile minunate care le-ati mostenit planuiesc cu sotul meu ca intr-unul din concediile urmatoare sa vizitam Moldova.o sa ii placa ,pana acum ce a vazut din Romania i-a placut enorm

Zamfira 1

29.06.2012, 09:02

CE DRAGUTZ...IMI PLACE MULT, MULT, MULT.....TUC, TUC, TUC....

T I M E A 1

23.07.2012, 22:04

ce trenulet super!!!! si melodia e faina tare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort in straturi