Tort cu ciocolata

de ionela84 in Torturi, 8 Noi 2013 | 3664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 8 oua
  • 8 lg ulei
  • 8 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 2 pliculete praf de copt
  • 1 vf de cutit de sare
  • Crema de ciocolata amaruie
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 lg lichior de ciocolata(sau esenta de rom)
  • Crema de ciocolata alba
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 30 g nuca de cocos mozaic
  • Decor
  • 400 g ciocolata cu alune
  • inima de ciocolata"Heidi"
  • nuca de cocos mozaic
  • 200 g frisca
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blat: se separa ouale, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand cu o spatula sau lingura de lemn NU MIXER, adaugam treptat faina omogenizam, punem uleiul treptat amestecand bine dupa fiecare lingura. Procedam la fel cu cacaoa, praful de copt si sarea. Tapetam o tava rotunda (diam 26 cm) cu hartie de copt si introducem in cuptorul PREINCALZIT! pana trece testul cu scobitoare la foc mic

Lasam sa se raceasca si taiem in 3

Crema de ciocolata amaruie: Intr-o craticioara pe foc mic punem frisca lichida la incalzit, o aducem pana aproape de punctul de fierbere dar nu o lasam sa dea in clocot, luam de pe foc, punem ciocolata rupta bucatele cat mai mici si amestecam continuu pana se incorporeaza bine. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca  total, cand e rece mixam incet pana devine pufoasa si adaugam la sfarsit lichiorul, dam la rece

Crema de ciocolata alba:Procedam la fel ca pt cea amaruie doar ca la sfarsit adaugam usor fulgii de cocos, dam la rece

Asamblare: Primul blat-crema amaruie-al 2-lea blat-crema alba-ultimul blat

Pt decor imbracam tortul in frisca,pe margini pridem "liniile de ciocolata"iar deasupra pudram cu nuca mozaic si asezam inimioara de ciocolata

TIPS-URI

1

Eu pt creme am dat cicolata pe razatoarea mare ca sa se topeasca cat mai repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diana_k 1

11.11.2013, 13:45

ionela84 1

11.11.2013, 17:24

Rita Ilies 1

01.04.2015, 17:47

Ai de capu' meuuuuuuuu! Un kil de ciucalatăăăăăăăăăăă! Waaaaaaaaaaaaa!!! Vreauuuuuuu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu capsuni si ciocolata