Trunchi de copac

de yammy in Prajituri, 15 Mai 2009 | 7964 vizualizari

 

O prajitura fina,in starturi...perfecta chiar si pentru mofturosi:)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 100 gr unt moale
  • 50 gr faina
  • 50 gr amidon alimentar
  • 1 praf sare
  • pesmet pt forma
Decor:
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

-Se separa ouale.Galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si coaja de lamaie se bat intr-un castron pana la dizolvarea zaharului. Se adauga untul si se mai amesteca pana devine o crema consistenta
-Se incinge cuptorul la 150 garde. Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se adauga in ploaie faina amestecata cu amidonul peste crema de galbenusuri.
-Albusurile cu sarea se bat spuma, se rastoarna peste aluat si se amesteca usor cu telu.
-Se pun 2-3 linguri de aluat pe fundul forme (forma de tort de 24 cm, a mea a fost de 28 si nu a iesit prea inalta) si se intind uniform cu o pensula lata. Se coace aluatul in cuptor 3-5 min, pana ce aluatul incepe sa capete o tenta ma inchisa. -Apoi se intinde un alt strat de alaut, peste primul Se procedeaza astfel pana se termina aluatul.
-Se topeste ciocolata, si se toarna peste prajitura racita

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bucataras Dragos 1

24.05.2009, 10:07

yammy 1

24.05.2009, 20:06

Dragos esti funny

Bucataras Dragos 1

25.05.2009, 19:57

Mananc
Salivez
Iar Mananc
Si ma apuc si eu de

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert mini ecleruri