Cheesecake de ciocolata

de gamilici in Prajituri, 6 Sep 2010 | 2237 vizualizari

 

Multumiri Ramonei ca a avut inspiratia de a aduce reviste la plaja!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza :
  • 120 g biscuiti de ciocolata (sau normali);
  • 70 g unt;
  • 80 g zahar.
  • Pentru umplutura :
  • 300 ml smantanta+100 g zahar pt frisca.
  • 150 g ciocolata + 50 ml lapte;
  • 1 cutie lapte condensat ( aici e la 395 );
  • 150 g crema de branza dulce;g
  • 4 foi de gelatina incolora.
  • 6 forme sau 1 vas de sticla.  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de ciocolata:

Pentru baza :

Se zdrobesc biscuitii pe suprafata de lucru ,dupa care se pun intr-un vas. Adaugam untul topit si zaharul si amestecam bine ( eu am pus si putina esenta de rom).

Compozitia se proportioneaza pentru 6 forme ,tasand usor pe deasupra (sau se pune toata intr-un vas de sticla).

Pentru umplutura:

Intai se bate smantana cu zaharul pana se obtine o frisca destul de consistenta.

Apoi topim ciocolata in 50 ml lapte.

Intr-un vas amestecam : laptele condensat, crema de branza dulce, frisca si ciocolata topita.

Foile de gelatina se lasa 2 min. in apa rece , se storc de apa si pe urma se topesc in baine-marie. Adaugam si gelatina peste compozitie de indata ce o indepartam de pe foc ca sa nu se intareasca si amestecam bine.

Asamblare si servire :

In forme, peste biscuiti, se pune cate un polonic din compozitie (sau daca ati facut in vas,se toarna toata compozitia peste bicuiti).

Se orneaza si se lasa la rece cel putin 3 ore.

 

 


 

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake de ciocolata-0
Cheesecake de ciocolata-1
Cheesecake de ciocolata-2
Cheesecake de ciocolata-3
Cheesecake de ciocolata-4

COMENTARII (7)

mimmi

mimmi 1

06.09.2010, 22:25

De-asta vreau si eu ca-i cu ciocolata

Laly

Laly 1

06.09.2010, 23:48

Vreau si eu

Ramo81

Ramo81 1

15.10.2010, 01:05

Un deliciu!!! sã mai faci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!