A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ardei umpluti cu orez, carne tocata...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt.  Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se...Citeste continuarea

Ardei umpluti - reteta...

Postat de: abetina in Oaie

  La prima citire a retetei as fi zis ca nu are nimic de a face cu mine, cu familia sau cu o reteta consumabila si in acelasi timp si foarte delicioasa. Nu se pregateste in zona mea, zona...Citeste continuarea

Aperitiv castraveciori murati pane

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Castravetii se feliaza in rondele de aproximativ 5 mm grosime. Ouale se amesteca cu un praf de sare, unul de piper si putina faina. Se pune pe un platou faina si pe altul pesmetul....Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu faina fara...

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie. Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se...Citeste continuarea

Ardei copti umpluti cu branzeturi

Postat de: simona72 in Retete Delikat

Se coace ardeiul capia pe o plita. Se curata de coaja. Se scot semintele si cotorul in asa fel incat sa ramana ardeiul cat mai intreg. Se taie cubulete branzeturile, pastrama de porc si rosia....Citeste continuarea

Aripioare lipicioase cu cartofi

Postat de: licurici_lra in Retete Delikat

Intr-un castron, se amesteca mierea cu sosul teriyaki, sare si chilli. Aripile de pui se spala, se curata, se sterg cu prosoape de hartie sau se lasa la scurs, apoi se pun peste compozitia cu...Citeste continuarea

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi

Postat de: mirela0911 in Retete Delikat

Se spala dovleceii foarte bine. Se taie ambele capete si se dau pe razatoarea cu gauri mari, cu tot cu coaja. Se storc bine de apa si se pun intr-un bol larg. Usturoiul se curata si se taie...Citeste continuarea

Ardei copti, in sos de smantana

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Ardeii grași se spală, se șterg de apă și se coc, după care se țin 30 minute într-un vas cu capac. (Astfel, ei vor fi curățați de pielițe mult mai ușor.) Se curăță ardeii...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi in straturi cu...

Postat de: autodiag in Aperitive / Garnituri

Apa si sarea se pun la foc. Se curata cartoful, se spala si se feliaza. Se pun feliile de cartof in apa clocotita timp de 2 minute, la foc mic. Se scurg de apa, se ung cu doua linguri de...Citeste continuarea

Aperitiv ardei umpluti cu pasta de...

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Se amesteca branza de vaci cu untul lasat la temperatura camerei,cu mixerul pana devine o pasta fina. Se razuie ceapa pe razatoarea cu gauri mici, se adauga boiaua, chimenul si se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Aperitiv turtite cu sunca si cascaval

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am pregatit maiaua din drojdie, o lingurita de zahar, doua linguri de faina si putina apa calduta. Amestecam bine si lasam sa creasca. Intr-un vas punem faina, adaugam maiaua crescuta, apa...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Se pun ouale la fiert in apa rece, cu sare si otet pentru a nu crapa. Se fierb 5-6 minute dupa ce au dat in clocot, pentru a fi galbenusul tare. Se pun jumatate de minut in apa rece, apoi se scurg...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de cartofi, cu...

Postat de: vasimur in Aperitive / Garnituri

Preparare ruladă Pasul 1. Răzuim cașcavalul, pe răzătoarea mică și-l împărțim în 3 părți, aproximativ egale. Tava pregătită pentru a găti rulada, o tapetăm cu...Citeste continuarea

Ardei umpluti, in sos de rosii cu...

Postat de: merisor67 in Retete Delikat

Mai intai pregatim compozitia pentru umplut ardeii. Tocam ceapa si o calim in putin ulei pana devine translucida, apoi adaugam morcovul dat pe razatoare. Amestecam bine cele doua ingrediente,...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez

Postat de: Bunica in Retete Delikat

Spala ardeii si scoate-le cotorul. Curata ceapa, spal-o si toac-o marunt. Intr-un vas pune ceapa, 150 ml. apa si pune pe foc. Cand ceapa este sticloasa, adauga orezul si lasa la fiert....Citeste continuarea

Aperitiv rulada tricolora by Panacris

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Cele trei aluaturi se prepara in acelasi timp pana la un moment dat. Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Galbenusurile se pun peste...Citeste continuarea

Aperitiv fritata/ Omleta cu...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza. Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor). Taiati ceapa salota marunt si...Citeste continuarea

Aperitiv friganele cu susan

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Feliile de pâine toast se taie în formă de bastonașe. Cele două ouă se mixează cu: sarea, piperul și boiaua de ardei dulce. Se trece fiecare bastonaș prin ouăle mixate,...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de pui in...

Postat de: Pungasa_Rogue in Retete Delikat

Muschiuletul de pui se spala si se taie bucatele. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Muschiuletul de pui, ceapa si o lingura cu varf de amestec de   ierburi si boia de la...Citeste continuarea

Aperitiv invartita cu branza sarata

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Foile de placinta trebuie sa fie la temperatura camerei, adica dezghetate complet. Telemeaua se mixeaza impreuna cu branza de burduf si iaurtul. Ungem...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu branza sarata

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri

Punem uleiul la incins.  Batem ouale bine cu sarea si mustarul. Adaugam si fulgii si amestecam.  Punem compozitia de omleta in tigaie si o intindem uniform. Prajim omleta pe...Citeste continuarea

Aripi de curcan cu verdeturi,...

Postat de: panacris in Retete Delikat

  Aripile de curcan se asezonează cu amestecul de ierburi, se stropesc cu uleiul de măsline și se așază în vasul CrockPot-ului, sau într-un vas termorezistent, peste...Citeste continuarea

Aperitiv triunghiuri cu branza

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu branza de vaci si 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati....Citeste continuarea

Aperitiv cornuri cu branza si susan

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Branza de oaie se amesteca cu branza topita si cu galbenusul de ou crud. Drojdia se pune impreuna cu zaharul si sarea in vas mare de plastic, adaugam untul si laptele caldut, apoi faina....Citeste continuarea

Aperitiv briose dospite cu stir...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Frunzele de stir se desprind de pe tulpini, se spala sub jet de apa rece, apoi se taie fasii care se pun la calit in 3 linguri ulei de masline. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam la foc pana...Citeste continuarea

Ardei umpluti, in sos de rosii

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm ceapa, după care o tocăm mărunt.  Într-o tigaie, călim ceapa ...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu spanac si branzeturi

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in jumatate din cantitatea de lapte caldut si lasam 2-3 minute . Intr-un bol cernem faina si facem o gropita in mijloc in care vom pune drojdia...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu pui si cascaval

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalati pieptul de pui, il taiati in doua jumatati. Il puneti la fiert cu putina sare si cateva boabe de piper. Dupa ce este fiert pieptul, il scoateti pe o farfurie, il lasati sa se racoreasca...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza de vaci

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se amesteca cele doua oua si branza de vaci. Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie. Se strange foaia sub forma de evantai. Se pune foaia in tava de 32...Citeste continuarea

Aperitiv cornulete cu carnati de bere

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se taie fâșii dreptunghiulare, apoi pe diagonală, sub formă de patrulater :D Se ung patrulaterele, cu...Citeste continuarea

Aperitiv carnaciori in aluat de pizza

Postat de: ancutsa in Pizza

    Se amestecă mai întâi drojdia uscată cu puţină făină, se adaugă apa, sarea, uleiul, apoi făină câtă cere aluatul. Se frământă până se...Citeste continuarea

Aperitiv placinta intinsa, cu branza

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

 Se pune faina intr-un castron, in mijlocul ei facandu-se o gaura in care se adauga apa, sarea si otetul pana se formeaza aluatul elastic care se imparte in 2-3 bucati si se unge deasupra cu...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu ardei, masline si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi uleiul și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt amestecând ușor de...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu telemea

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Untul rece se taie cubulețe. Se pune într-un castron, se adaugă smântâna rece, ouăle și se frământă ușor. Se adaugă telemeaua rasă și făina. Se frământă...Citeste continuarea

Aripioare la cuptor cu Delikat

Postat de: Valclaudia in Retete Delikat

Transam aripioarele, le clatim in apa rece si le stergem cu servetele absorbante de bucatarie. Preincalzim cuptorul la 180 Grade Celsius. Peste aripioarele transate punem 2 lingurite...Citeste continuarea

Aperitiv muffins cu ou

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol amestecati faina, sarea, piperul si praful de copt. Incorporati laptele, smantanata si untul topit. La final adaugati oul si amestecati bine. O sa obtineti un aluat ca o smantana mai...Citeste continuarea

Aperitiv placinta creata cu branza...

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Foile se lasa la dezghetat. Branza telemea se rade si se amesteca cu smantana si 3 oua. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu...Citeste continuarea

Aripioare de pui la gratar

Postat de: dantes in Pui

Curatam aripioarele si le lasam circa 2 ore in bere, apoi le ungem cu ulei si le condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, cimbru. Le punem pe gratar dupa ce am pregatit celelalte carnuri si...Citeste continuarea

Aperitiv cu ton si rosii

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Intr-o tigaie adanca rumeniti in uleiul cald, ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugati vinul alb si lasati sa se evaporeze. Puneti pulpa de rosii, zaharul, sare si piper si cimbrul uscat....Citeste continuarea

Aperitiv cu chorizo

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 200°C Indepartati pielea si taiati carnatul in bucati mici. In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina cu praful de copt. Puneti...Citeste continuarea

Aperitiv mini mozzarella pane

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Scurgem bine mini mozarella de lichidul în care au stat, eventual, le tamponăm ușor și cu un ștergar de bucătărie. Amestecăm bine cele două ouă, cu un praf de sare și unul de...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi umpluti cu ou si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii fierti in coaja se decojesc, se clatesc cu apa si se taie in jumatati. Fiecare jumatate se scobeste cu lingura pentru a crea un cuib,...Citeste continuarea

Aperitiv pachetele umplute cu sunca...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: se prepara mai intai maiaua. Se incalzesc usor cca 100 ml lapte, se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa pana se activeaza drojdia....Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti cu branza si unt

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Untul taiat cubulete se amesteca cu branza si faina. Se framanta cu mana sau cu mixerul, pana devine un aluat omogen. Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se lasa la...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu marar si bacon...

Postat de: autodiag in Aperitive / Garnituri

Se ung placile de la Panini Maker Breville cu ulei. Se asaza feliile de bacon pe placa. Se conecteaza aparatul la sursa de curent electric. Ouale se bat cu sarea si mararul verde (spalat si...Citeste continuarea

Aperitiv rasucite cu branza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am intins aluaturl decongelat, am presarat branza rasa pe toata suprafata. Am indoit aluatul pe jumatate, adica am pus o jumatate de aluat peste cealalta jumatate. Am portionat aluatul in fasii...Citeste continuarea

Amestecate, ca la tara, branzeturi...

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Mai intai radem pe razatoarea mare branzeturile, separat taiem afumatura. Luam un castron incapator, punem branzeturile razuite, adaugam smantana si ouale si omogenizam amestecul, apoi...Citeste continuarea

Aperitiv ciuperci umplute

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Se pun ciupercile intr-o tava, in palarie punandu-se putina sare si unt pentru a se inmuia . Cotoarele se toaca si se calesc cu sare in putin unt. Se da pe razatoare branza, se...Citeste continuarea

Aperitiv grisine in mantou de...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Alegem un dovlecel micuț, așa încât să-l putem felia de dimensiunea feliilor de jambon. Preparăm ușor feliile de dovlecel pe grillul încins, pentru a se înmuia...Citeste continuarea