Acadele

de novembber in Dulciuri, 7 Dec 2011 | 20761 vizualizari

 

Anul acesta am facut mici cadouri de Mos Niculae cu nuielele specifice, clementine si acadele :)

 

INGREDIENTE

sirop de zahar:

  • 2 cups (410 g) zahar
  • 1 cup (236ml) apa
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie

acadele:

  • 1 cup (236 ml) sirop de zahar
  • 1 cup (205 g) zahar
  • 1/2 cup (118 ml) apa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Acadele:

     Se amesteca toate ingredientele pentru sirop si se pun intr-o oala cu fund dublu la foc mic. Se lasa cam o jumatate de ora, amestecand des, pana se ingroasa usor. Se lasa sa se raceasca.

     Pentru acadele e aceeasi miscare: se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un ibric (se toarna mai usor) pe foc mic, amestecandu-se des. Se lasa cam 30 de minute apoi se mareste focul un pic, 5-10 min, ca sa se caramelizele si sa capete culoare. Se lasa sa se raceasca usor (nu de tot!) apoi se toarna pe foaie de copt si se pune betisor (eu am folosit de bambus). Se lasa sa se intareasca 15-20 min, se dezlipesc (ies usor) si se impacheteaza in folie de plastic sau celofan. Ies aproximativ 30 de acadele.

     Se servesc cu drag.

 

 

 

TIPS-URI

1

Manevrati cu atentie zaharul incins, poate provoca arsuri grave.

2

Se pot folosi coloranti si arome, sau in loc de apa la acadele sa fie suc de mere si scortisoara... dupa plac. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Acadele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

gaby_duceag 1

07.12.2011, 15:17

diana, si sa zic, as bea o acadea?
hai ma ca asa las siropul si-l beau )))

Cris2711 1

07.12.2011, 17:02

mirela0911 1

07.12.2011, 19:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cake pops cu rom si ciocolata