Alivenci cu mărar

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 14 Mar 2013 | 15428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză de vaci,
  • 200 g smântănă,
  • 100 g unt,
  • 100 g făină,
  • 100 g mălai,
  • 4 ouă mari,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 legătură mărar,
  • smântănă pentru servit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci cu mărar:

Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec. Separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un castron cernem făina. Spălăm și tocăm mărunt mărarul. Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea. Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Adăugăm apoi brănza de vaci (trecută prin sită) și smântâna. Amestecăm bine până la omogenizare. Presărăm mărarul și amestecăm ușor până s-a încorporat uniform. Adăugăm albușurile bătute spumă și se amestecă cu o lingură ușor de sus în jos până la omogenizare.

Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor - preîncălzit la 180 grade C. Se coace pentru 40-45 minute, până se rumenește frumos deasupra. Se taie în bucăți mari și servește fierbinte cu smântână.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci cu mărar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

orin 1

29.03.2013, 21:50

Sunt in Spania si aici nu este branza de vaci...o pot inlocui cu alt sortiment? ricotta,de exemplu...

Cris2711 1

29.03.2013, 21:54

orin cauta sub denumirile requeson sau curajada

elucubratiiculinare 1

02.04.2013, 18:48

orin, se poate pune chiar si varianta de branza: telemea putin sarata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Alivanca