Almond Roca

de Ela68 in Prajituri, 20 Noi 2012 | 3662 vizualizari

 

Prajiturile gen Snickers sunt preferatele mele. Combinatia de alune de padure sau migdale cu crema caramel si ciocolata este divina. Ca de exemplu, prajitura Almond Roca, inspirata de pe site-ul recipegiril.com.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr migdale impartite in doua
  • 220 gr zahar brun
  • 230 gr unt
  • 300 gr ciocolata cu lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Almond Roca:

Se prajesc mai intai migdalele, imi plac mai mult asa decat crude.

Intr-un vas cu fundul dublu se pune untul la topit.  Se adauga zaharul, amestecand pana se topeste si se lasa pana incep sa apara bule. Amestecam continuu.

In reteta originala, se specifica timpul de fierbere 12 minute,  insa eu m-am grabit, si nu l-am lasat sa prinda culoarea caramelului ceea ce n-a fost tocmai bine. Dar aveti rabdare pana devine ca in poza de mai jos, abia atunci il putem turna peste primul strat de migdale. Am ales un vas cu dimensiunea 18x28 cm, insa mi s-a parut cam mare, in ideea in care mi-ar fi placut ca prajiturile sa iasa mai inalte. 

Tocam jumatate din cantitatea de migdale (100 gr) si le aranjam pe fundul vasulul uns cu unt. Caramelul fierbinte il turnam si il nivelam peste stratul de migdale. Tot acum, cand caramelul este fierbinte, aranjam ciocolata deasupra si o lasam cateva minute pana incepe sa se topeasca. Cu ajutorul unei linguri, cu miscari circulare uniformizam ciocolata. Cat mai este calda, presaram si restul de migdale si apasam putin pana intra in ciocolata.

O nebunie !



 

TIPS-URI

1

se lasa caramelul sa prinda culoarea maroniu inchis.

RETETA IN IMAGINI

Almond Roca-0
Almond Roca-1
Almond Roca-2
Almond Roca-3
Almond Roca-4
Almond Roca-5
Almond Roca-6
Almond Roca-7
Almond Roca-8
Almond Roca-9
Almond Roca-10

COMENTARII (32)

Mutulica

Mutulica 1

21.11.2012, 11:10

cum de am ratat-o p-asta ?

Ela68

Ela68 1

21.11.2012, 11:33

niciodata nu e prea tarziu !

Toamna07

Toamna07 1

21.11.2012, 11:49

Ceva nou!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!