Aluat clasic de pizza

de MotanLaOale in Pizza, 29 Sep 2013 | 16164 vizualizari

 

Este aluatul clasic pentru blatul de pizza.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • 250-300 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat clasic de pizza:

Intr-un castron se pune drojdia sfaramata, lingurita de zahar, o linguta faina si doua trei linguri apa calduta.

Se amesteca si se lasa la loc cald 15 minute.

Faina se cerne si se amesteca cu sarea.

Se pune intr-un castron mare si se face un loc in mijlocul ei.

Cand drojdia a crescut si pune in mijlocul fainii unde se pune si uleiul.

Se amesteca si punem apa calduta putin cate putin pana coca se dezlipeste de pe mana.

Se scoate pe masa de lucru si se framinta 10-15 minute.

Se pune in castron si se lasa la caldura sa creasca pana isi dubleaza volumul, cam o ora.

Aluatul ajunge pentru doua blaturi de pizza mari (tava mea are 37 cm diametru).

Se imparte aluatul in doua si se intinde jumatate in tava unsa cu ulei, cu mana prin presare.

Se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se continua cu ingredientele de pizza.

Aluatul se poate pastra in frigider pana a doua zi intr-un castron acoperit cu folie alimentara.

Spor la pizza!

 

TIPS-URI

1

Se poate face cantitate mai mare sau mai mica dupa preferinta.

RETETA IN IMAGINI

Aluat clasic de pizza-0
Aluat clasic de pizza-1
Aluat clasic de pizza-2
Aluat clasic de pizza-3
Aluat clasic de pizza-4
Aluat clasic de pizza-5

COMENTARII (25)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

18.01.2014, 12:57

ralu_ca

ralu_ca 1

23.11.2015, 13:40

super

MotanLaOale

MotanLaOale 1

23.11.2015, 14:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!