Aluat clasic de pizza

de MotanLaOale in Pizza, 29 Sep 2013 | 47332 vizualizari

 

Este aluatul clasic pentru blatul de pizza.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • 250-300 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat clasic de pizza:

Intr-un castron se pune drojdia sfaramata, lingurita de zahar, o lingura de faina si doua- trei linguri de apa calduta.

Se amesteca si se lasa la loc cald 15 minute.

Faina se cerne si se amesteca cu sarea.

Se pune intr-un castron mare si se face un loc in mijlocul ei.

Cand drojdia a crescut se pune in mijlocul fainii, apoi se adauga si uleiul.

Se amesteca si punem apa calduta putin cate putin, framantand pana coca se dezlipeste de pe maini.

Se scoate pe masa de lucru si se framinta 10-15 minute.

Se pune in castron si se lasa la caldura sa creasca pana isi dubleaza volumul, cam o ora.

Aluatul ajunge pentru doua blaturi de pizza mari (tava mea are 37 cm diametru).

Se imparte aluatul in doua si se intinde in tava unsa cu ulei, cu mana, prin presare.

Se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se continua cu ingredientele de pizza.

Aluatul se poate pastra in frigider pana a doua zi intr-un castron acoperit cu folie alimentara.

Spor la pizza!

TIPS-URI

1

Se poate face cantitate mai mare sau mai mica dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat clasic de pizza" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza in straturi cu foi de placinta Bella