Pizza cu de toate si sos Bechamel

de merisor in Pizza, 24 Noi 2012 | 2520 vizualizari

 

Azi este zi de pizza la mine asa ca am incercat o alta reteta cu sos bechamel.
Mie tare mi-a placut, dar criticii casei inca n-au incercat-o, vedem mai tarziu reactia.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 ml lapte
  • 450 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 25 grame drojdie
  • sare 1 lingura zahar
Ingrediente pizza:
  • 200 gr sunca presata
  • 3 carnaciori afumati
  • 700 gr ciuperci conservate
  • 1 ardei kapia copt
  • masline
  • 200 gr cascaval
  • Ketchup
  • 1 ceapa mica
Pentru sosul Bechamel:
  • 25 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • piper sare
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu de toate si sos Bechamel:

Pentru aluat, am frecat drojdia cu zaharul si cand s-a lichefiat am pus putin lapte caldut si 2 linguri faina, am omogenizat si am lasat la crescut 10 minute.


Dupa ce si-a dublat volumul, am pus restul de lapte caldut, uleiul sarea si faina si am framantat un aluat putin mai moale decat cel de paine. am acoperit vasul in care am pus aluatul si am lasat la crescut cam 15 minute.


Pentru sosul Bechamel, am pus untul la topit intr-un vas antiaderent, iar cand s-a lichefiat am adaugat faina si am amestecat pana s-a ingrosat ca o smantana, apoi am diluat cu laptele fierbinte punand putin cate putin si amestecand continuu. Am asezonat cu sare nucsoara si piper macinat.


Sunca presata am taiat-o cubulete, carnatii rondele, ardeiul copt l-am taiat julien, maslinele le-am lasat intregi dar fara samburi, iar cascavalul l-am ras.


Ceapa am tocat-o si am calit-o in putin ulei, apoi am adaugat ciupercile scurse si tocate marunt. dupa ce s-a rumenit le-am pus intr-o sita pentru a se scurge uleiu, apoi le-am amestecat cu sosul Bechamel.


Am intins aluatul intr-o forma rotunda(de tarta), am uns cu putin ketchup si am pus pe rand ingredientele, la sfarsit punand cascavalul ras.


Am copt la 180 grade pentru 25 minute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu de toate si sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

merisor 1

24.11.2012, 21:49

Dia, nu mai am au papat-o toata, eu doar am gustat ca ingrasa, dar mi-a placut

Rocsi 1

24.11.2012, 22:25

O feliuta vreau si eu

Ubulika 1

25.11.2012, 13:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat din iaurt