Pizza cu de toate si sos Bechamel

de Merisor in Pizza, 24 Noi 2012 | 5536 vizualizari

 

Azi este zi de pizza la mine asa ca am incercat o alta reteta cu sos bechamel.
Mie tare mi-a placut, dar criticii casei inca n-au incercat-o, vedem mai tarziu reactia.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 ml lapte
  • 450 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 25 grame drojdie
  • sare 1 lingura zahar
Ingrediente pizza:
  • 200 gr sunca presata
  • 3 carnaciori afumati
  • 700 gr ciuperci conservate
  • 1 ardei kapia copt
  • masline
  • 200 gr cascaval
  • Ketchup
  • 1 ceapa mica
Pentru sosul Bechamel:
  • 25 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • piper sare
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu de toate si sos Bechamel:

Pentru aluat, am frecat drojdia cu zaharul si cand s-a lichefiat am pus putin lapte caldut si 2 linguri faina, am omogenizat si am lasat la crescut 10 minute.

Dupa ce si-a dublat volumul, am pus restul de lapte caldut, uleiul sarea si faina si am framantat un aluat putin mai moale decat cel de paine. am acoperit vasul in care am pus aluatul si am lasat la crescut cam 15 minute.

Pentru sosul Bechamel, am pus untul la topit intr-un vas antiaderent, iar cand s-a lichefiat am adaugat faina si am amestecat pana s-a ingrosat ca o smantana, apoi am diluat cu laptele fierbinte punand putin cate putin si amestecand continuu. Am asezonat cu sare nucsoara si piper macinat.

Sunca presata am taiat-o cubulete, carnatii rondele, ardeiul copt l-am taiat julien, maslinele le-am lasat intregi dar fara samburi, iar cascavalul l-am ras.

Ceapa am tocat-o si am calit-o in putin ulei, apoi am adaugat ciupercile scurse si tocate marunt. dupa ce s-a rumenit le-am pus intr-o sita pentru a se scurge uleiu, apoi le-am amestecat cu sosul Bechamel.

Am intins aluatul intr-o forma rotunda(de tarta), am uns cu putin ketchup si am pus pe rand ingredientele, la sfarsit punand cascavalul ras.

Am copt la 180 grade pentru 25 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu de toate si sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Merisor 1

24.11.2012, 21:49

Dia, nu mai am au papat-o toata, eu doar am gustat ca ingrasa, dar mi-a placut

Rocsi 1

24.11.2012, 22:25

O feliuta vreau si eu

Ubulika 1

25.11.2012, 13:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aluat pufos de pizza